Nova objava - 15.04.2020 21:56




Poštovane kolege studenti,

U cilju daljeg intenziviranja nastavnog procesa u složenim prilikama u kojima se nalazimo, a radi boljeg usvajanja fonetske strane leksičke gradje nadalje ćemo uz poslate tekstove na ruskom jeziku koristiti i audio-snimke svih sljedećih tekstova, koje ću vam u svojoj interpretaciji snimati sukcesivno.

Poslala sam vam putem vibera audio-snimak teksta "Фундаментальные вопросы социологии", koji već obradjujemo. Za razliku od direktnog čitanja preko vibera, ovaj metod je neuporedivo korisniji, jer dobijate trajni snimak, koji možete da slušate u neograničenom broju navrata u cilju usavršavanja izgovora ruskog jezika što je uvijek značajan izazov za sve studente. Nakon prvog dijela snimljenog teksta sukcesivno ćete dobijati audio-snimke svih tekstova do kraja semestra. I na taj način biti u još boljoj poziciji da savladate specifičnosti ruskog jezika i uspješno položite ispit.

Vaš zadatak je takodje da mi do sljedećeg ponedeljka pošaljete prevod prve dvije stranice ovog teksta na moj mejl. 

Napomena: tokom sjutrašnjeg dana očekuje se da UCG odluči na koji način će se izvoditi kolokvijumi, tako da treba imati u vidu da će prvi kolokvijum uskoro uslijediti.

Puno uspjeha,

dr Marina Koprivica



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.