Građevinski fakultet

Biografija




Biografija

Vasilije Bojović rođen je 27. septembra 1996. godine u Nikšiću. Završio je Osnovnu školu “Braća Labudović“ u Nikšiću 2011. godine, a zatim i srednju školu, Gimnaziju “Stojan Cerović“ 2015. godine, takođe u Nikšiću. Za postignut uspjeh za vrijeme školovanja nagrađen je diplomom “Luča I”. Završio je i nižu muzičku školu “Dara Čokorilo” u Nikšiću. Za vrijeme osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja više puta je bio dobitnik stipendije Ministarstva prosvjete za postignut uspjeh u osnovnoj i muzičkoj školi.

Na Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore upisao se akademske 2015/16 godine. Osnovne studije završio je akademske 2017/18 godine sa prosječnom ocjenom A (9.58).

Studijske 2018/19 godine upisao je specijalističke postdiplomske studije na konstruktivnom smjeru. Sve predmete predviđene nastavnim planom i programom položio je sa prosječnom ocjenom A (9.93). Specijalistički rad, iz oblasti Građevinske mehanike i teorije konstrukcija, pod nazivom “Modeliranje AB ramovske konstrukcije, određivanje stvarnih karakteristika elemenata konstrukcije i upoređenje karakterističnih uticaja u zavisnosti od kategorije tla”, pod mentorstvom prof. dr Marine Rakočević, odbranio je sa ocjenom A u julu 2019. godine.

Akademske 2019/20 godine upisao je magistarske postdiplomske studije na konstruktivnom smjeru. Magistarski rad pod nazivom “Naponsko deformacijska analiza slojevitih kompozitnih ploča”, pod mentorstvom prof. dr Marine Rakočević, odbranio je sa ocjenom A u oktobru 2021. godine, na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Studijske 2021/22 godine upisao je doktorske studije iz oblasti teorije konstrukcija.

U julu 2021. godine pohađao je balkansku ljetnju školu za primjenu Evrokodova – Seizmički proračun zgrada, organizovanu od strane Evropske komisije, Istraživačkog centra Evrope (JRC).

Tokom studiranja tri puta je nagrađivan od strane dekanskog kolegijuma Građevinskog fakulteta, za postignut uspjeh u toku studijske 2015/16, 2016/17 i 2017/18 godine.

U decembru 2017. godine Univerzitet Crne Gore mu dodjeljuje nagradu za najboljeg studenta Građevinskog fakulteta. Dobitnik je studentskih nagrada Opštine Nikšić i Glavnog grada Podgorice, za 2019. godinu.

Dobitnik je priznanja fondacije “Profesor Arsenije Vujović”, za najbolje naučno/stručno ostvarenje u 2021. godini, u oblasti građevinskog konstrukterstva, za magistarski rad “Naponsko deformacijska analiza slojevitih kompozitnih ploča”.

Za vrijeme osnovnih i specijalističkih studija bio je stipendista Opštine Nikšić i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

U okviru programa stručnog osposobljavanja obavio je pripravnički staž u preduzeću Akropolis d.o.o. iz Nikšića, u periodu od januara do oktobra 2019. godine.

Od oktobra 2019. godine zaposlen je na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, kao saradnik u nastavi za oblast Građevinska mehanika i teorija konstrukcija, na predmetima Statika konstrukcija 1, Statika konstrukcija 2, Primjena metode konačnih elemenata za proračun konstrukcija i Modeliranje u projektovanju konstrukcija. Takođe, angažovan je na Arhitektonskom fakultetu na predmetu Statika konstrukcija.

Kao projektant saradnik, učestvovao je u izradi projektne dokumentacije novih građevinskih objekata, kao i u sanaciji postojećih konstrukcija.

U 2020. godini učestvovao je u izradi prezentacija u programu obuke građevinskih inženjera za primjenu Evrokoda 2 koji organizuje Asocijacija slobodnih inženjera Srbije i Ana Sekulović Consulting.

Kao izlagač i autor, učestvovao je na više međunarodnih naučnih konferencija.

Član je Mense Crne Gore i Inženjerske komore Crne Gore.

Govori engleski, a služi se i ruskim jezikom.

Ozenjen je suprugom Ninom sa kojom ima ćerku Milu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.