Arhitekta Ema Alihodžić Jašarović gost Dana Inženjera 2021 STEMcon




Arhitekta Ema Alihodžić Jašarović gost Dana Inženjera 2021 STEMcon

U sklopu projekta ,,Dani inženjera”, koji je ove godine trajao od 21. do 27. aprila, realizovala se naučna konferencija, inženjersko takmičenje i radionice namijenjene studentima. Cilj ovog projekta je da upozna mlade u Crnoj Gori sa prilikama za zapošljavanje, studiranje, pronalazak karijere i da probudi u njima istraživački duh. Događaj organizuje neprofitna studentska organizacija BEST Podgorica.

STEMcon konferencija se ove godine zbog aktuelnih epidemioloških mjera realizovala u vidu podkast-intervjua, koji će se emitovati putem društvenih mreža. Jedna od govornica na pomenutoj konferenciji jeste arhitektica i edukatorka Ema Alihodžić Jašarović. Tema o kojoj je govorila je ,,Digitalni grad kao paradigma novih doživljaja realnosti".

U okviru intervjua s moderatorom, Vladimirom Fatićem, pričala je o digitalnom gradu i mogućnosti realizacije te ideje, poredeći ga sa ,,tradicionalnim" gradovima, istovremeno govoreći o tome kako je pandemija uticala na arhitekturu/arhitekte i na to kako je uticala na percepciju ljudi o prostoru.

Cio intervju možete pogledati na linku: https://youtu.be/qOlFeRAcC1s

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.