Prezentacija projekta rudnika Brskovo




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prezentacija projekta rudnika Brskovo kod Mojkovca je održana na Metalurško-tehnološkom fakultetu 12. oktobra 2023. (četvrtak) u sali 208.

Rudnik Brskovo predstavlja priliku za uvođenje održive rudarske industrije sa najboljom praksom u Crnoj Gori. Nakon prezentacije predviđene tehnologije prerade mineralnih sirovina i mogućih rješenja u oblasti zaštite životne sredine sa stanovišta upravljanja čvrstim otpadom i otpadnim vodama, uslijedio je interaktivni dio s pitanjima i komentarima u kome je učestvovao značajan broj prisutnih nastavnika i studenata sa sva tri studijska programa Metalurško-tehnološkog fakulteta.

U cilju dostizanja najboljeg kvaliteta upravljanja životnom sredinom, uz sigurno, zdravo i profitabilno poslovanje, menadžment kompanije "TARA Resources" je istakao da je neophodno angažovati profesionalce iz oblasti metalurgije, tehnologije i zaštite životne sredine i da ovaj projekat nudi odlične mogućnosti za karijeru diplomcima Metalurško-tehnološkog fakulteta. Kompanija će u narednoj godini raspisati konkurs za dodjelu stipendija studentima Fakulteta gdje će prioritet imati studenti sjevernog regiona Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.