Informacija o ekološkom kampu koji će se održati početkom juna 2023. godine na Prokletijama




NVO Green Home će u saradnji sa partnerima INCA (Albanija) i ERA (Kosovo), organizovati sedmodnevni ekološki kamp. Cilj kampa je da se unaprijede znanja ali i razmijene iskustva između studenata biologije i srodnih nauka iz Crne Gore, Albanije i Kosova kada je riječ o biodiverzitetu i zaštiti prirode. Kamp će pratiti niz predavanja ali i terenske aktivnosti, praktični rad i prikupljanje materijala koji će se iskoristiti za snimanje kratkog videa koji će biti promovisan nakon kampa.

Kamp će se održati u podnožju planina Prokletije, mjesto Grebaja. Za sve učesnike ćemo obezbijediti opremu za kampovanje, prevoz i hranu.

Ekološki kamp je dio aktivnosti projekta “Prokletije – prekogranična naučna učionica” koji je finansiran od strane Fonda za Zapadni Balkan i Evropske unije, u okviru poziva za podnošenje prijedloga regionalnih projekata, “Podrška promociji regionalnih aktivnosti civilnog društva na Zapadnom Balkanu.”

Informativni dan je planiran za 28.04.2023. godine u terminu od 9-11h, kada bi naši volonteri podijelili informacije sa studentima programa zaštite životne sredine na štandu ispred oglasne table Metalurško-tehnološkog fakulteta u holu glavne zgrade.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.