“Music in ME – Music international week” na Cetinju od 8. do 15. aprila




<span class="CyrLatIgnore">“Music in ME – Music international week”</span> na Cetinju od 8. do 15. aprila

Međunarodna nedjelja muzike “Music in ME – Music international week”, muzički festival koji organizuje Muzička akademija Univerziteta Crne Gore, održava se od 8. do 15. aprila na Cetinju i obećava bogat i raznolik muzički doživljaj.

Predstojeći festival, koji predstavlja jedan od događaja kojim, pod sloganom FuturUM, Univerzitet Crne Gore obilježava 50 godina od osnivanja, ugostiće eminentne pedagoge i profesore sa renomiranih konzervatorijuma iz Italije, Španije i Poljske. 

Tokom međunarodne nedjelje muzike publika na Cetinju imaće prilike da u Multimedijalnoj sali Ministarstva kulture i medija prisustvuje cjelovečernjim koncertima koje će zajednički priređivati gosti predavači, kao i profesori sa Muzičke akademije.

Izuzetno važan segment predstojećeg muzičkog festivala je i Proljećna škola muzike koja će mladim i talentovanim učenicima iz Crne Gore i regiona pružiti savršenu priliku da unaprijede svoje vještine i muzičke sposobnosti kroz razne radionice koje će uključivati individualne časove i časove teorije muzike. Škola je osmišljena tako da bude zabavna i zanimljiva, sa fokusom na podsticanju okruženja za saradnju, podršku, sticanje novih prijatelja, izgrađivanje trajnih odnosa sa drugim mladim kolegama koji dijele istu strast prema muzici i prepoznavanjem Muzičke akademije UCG kao izbora za dalje usavršavanje.

Svi polaznici Proljećne škole muzike imaće priliku da nastupe, kako pred, tako i zajedno sa svojim vršnjacima, na koncertima polaznika.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.