Specijalno izdanje časopisa „Sustainability“ o razvoju industrije sporta tokom društvene tranzicije




Specijalno izdanje časopisa „Sustainability“ o razvoju industrije sporta tokom društvene tranzicije

Međunarodni naučni časopis „Sustainability“ objavio je poziv naučnicima za publikovanje radova u specijalnom izdanju, pod nazivom „Razvoj industrije sporta tokom društvene tranzicije: buduće perspektive, izazovi, koncepti i potrebe (Sport Industry Development during Social Transition: Future Perspectives, Challenges, Concepts and Necessities)". Poziv je otvoren do 10. februara 2023. godine.

„Sustainability (ISSN 2071-1050)“ je indeksiran u svjetskoj naučnoj bazi Web of Science (SCIE; SSCI), sa impakt faktorom IF 3.251, za 2020. godinu, u kategoriji „ENVIRONMENTAL STUDIES“. Gostujući urednici ovog specijalnog izdanja su prof. dr Stevo Popović, sa Univerziteta Crne Gore, prof. dr Hanifi Uzum, sa Univerziteta Bolu Abant Izzet Baysal iz Turske, i prof. dr Juel Jarani, sa Univerziteta sporta iz Tirane.

„Ovo specijalno izdanje ima za cilj da razvije znanje i razumijevanje budućih perspektiva, izazova, novih koncepata i potreba unutar industrije sporta kako bi se pomoglo studentima, akademicima i praktičarima koji su zainteresovani da saznaju više o novim konceptima u industriji sporta u post-pandemijskom periodu. Stoga, ovo specijalno izdanje ima za cilj da pomogne u identifikaciji mogućih rješenja i strategija koje obezbjeđuju tranziciju iz trenutne situacije u onu koja obećava sigurnu održivost industrije sporta u dužem roku. Konkretno, ovo specijalno izdanje poziva istraživače da odgovore na sljedeća pitanja: Kakav uticaj trenutna društvena tranzicija ima na industriju sporta? Kako će trenutna društvena tranzicija uticati na sportsku poslovnu razmjenu i široko umrežavanje u dužem roku?“, kazao je jedan od gostujućih urednika Stevo Popović.

Sve informacije koje su potrebne da bi se rukopis pripremio i prijavio na adekvatan način dostupne su na linku: https://www.mdpi.com/journal/sustainability/special_issues/Sport_Industry



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.