Održano pozivno predavanje prof. dr Zlatka Ahmetovića




Održano pozivno predavanje prof. dr Zlatka Ahmetovića

Dana 20.oktobra 2023. godine na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću održao je predavanje prof. dr Zlatko Ahmetović iz Novog Sada.

Predavanje je realizovano  u sklopu nedavno potpisanog ugovora o međunarodnoj saradnji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića i Fakulteta za sport i psihologiju iz Novog Sada.

Studentima doktorskih i master studija našeg fakulteta obratio se profesor Ahmetović na teme koje su tretirale zakonitosti u sportskoj nauci kao i relacije sportske nauke sa psihologijom u dva blok predavanja.

Predavanje je proteklo u odličnoj atmosferi, bilo je izuzetno posjećeno, studenti su imali mogućnosti da postavljaju pitanja i dobiju odgovore od strane izuzetno referentnog i iskusnog profesora.

Prof. dr Zlatko Ahmetović odbranio je doktorsku disertaciju 1986. godine na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu, pod mentorstvom prof. dr Pavla Opavskog. Od 1975. Godine bio je angažovan  u brojnim ustanovama: PK Vojvodina, Zavod za fizičku kulturu Novog Sada, SOFK Novi Sad, Zavod za fizičku kulturu Vojvodine, Fakultet za fizičko vaspitanje i sport u Novom Sadu, Vladi Vojvodine (Sekretarijat za obrazovanje), Fakultet za sport i turizam.

U različitim periodima obavljao je funkcije predsednika Komisije za pripremu vrhunskih sportista SOFK Jugoslavije, predsednika Komisije za pripremu olimpijskih kandidata u Olimpijskom komitetu SR Jugoslavije, sportskog direktora olimpijskog tima na OI u Barseloni, potpredsednika Plivačkog saveza Srbije.

Objavio je veliki broj istraživačkih, stručnih i publicističkih radova. Oblasti njegovog interesovanja jesu trenažna tehnologija, plivanje, društveni aspekti razvoja fizičke kulture i visokog obrazovanja.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića će i u narednom periodu organizovati pozivna predavanja eminentnih predavača iz regiona posebno na doktorskim i master studijskim programima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.