Bojan Mašanović dobitnik prestižne nagrade FIEPS Thulin Award




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ovogodišnji dobitnik FIEPS Europe Thulin Award je docent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, dr Bojan Mašanović.

Priznanje koje je ustanovljeno 2010. godine od strane najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, FIEPS Europe, navedenom crnogorskom naučniku dodijeljeno je za izvanredne doprinose, odnosno istraživačka i akademska postignuća koja su dovela do razvoja fizičkog vaspitanja i sporta na nacionalnom i na evropskom nivou. Naime, pomenuta nagrada se dodjeljuje jednom godišnje, a navedena će biti uručena profesoru Mašanoviću tokom 18. FIEPS evropskog kongresa, koji će se održati u Ohridu, od 31. maja do 2. juna 2024. godine, kada će se pridružiti društvu dosadašnjih laureata, koji dolaze iz 11 evropskih zemalja (Crna Gora, Češka, Hrvatska, Litvanija, Luksemburg, Rumunija, Rusija, Slovačka, Srbija, Španija i Švajcarska).

FIEPS Europe (Fédération Internationale dEducation Physique et Sportive) je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj fizičkih, obrazovnih, rekreativnih i slobodnih aktivnosti, za obuku nastavnika, kontinuirano ažuriranje i unaprjeđenje i doprinos međunarodnoj saradnji u navedenoj oblasti. FIEPS Europe je prepoznat od nekoliko vodećih organizacija u svijetu, kao što su UNESCO, Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Međunarodni savjet za fizičko vaspitanje i sportsku nauku (ICSSPE-CIEPSS).

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.