Dodijeljene nagrade najboljim sportistima i sportskim novinarima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću upriličena svečanost povodom dodjele priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim novinarima u Crnoj Gori za 2023. godinu.

Svačanosti su prisustvovali potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, predsjednica UO Univerziteta Crne Gore prof. dr Rajka Glušica, predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, proslavljeni crnogorski džudista Miodrag Bečanović, predsjednik paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić kao i brojne druge zvanice i gosti.

Udruženje sportskih novinara za najuspješnijeg sportistu u Crnoj Gori za 2023. godinu proglasilo je karatistu Omladinca Nenada Dulovića koji je ove godine postao vicešampion svijeta.

Kod muškaraca, nagrada je, osim Dulovića, otišla u ruke košarkaša Nikole Vučevića, boksera Petra Liješevića i jedriličaru Nikoli Goluboviću.

Kod dama, nagrade su pripale bokserki Bojani Gojković, tekvondistkinji Anđeli Berišaj, fudbalerki Armisi Kuč i paraatletičarki Maji Rajković.

Najbolji sportski novinar je  Danilo Petrović, dok je najbolji mladi novinar Savo Njunjić iz Vijesti.

Za doprinos razvoju i promociji crnogorskog sporta, Udruženje je dodijelilo Specijalno priznanje novinaru Gradske televizije Aleksandru Sekuloviću.

Komisija Udruženja, odlučila je da priznanje Ranko Jovović, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika, dodijeli dugogdišnjem novinaru i publicisti Huseinu - Cenu Tuzoviću.

Prisutnima su se obratili potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić, predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković, predsjednik paraolimpijskog komiteta Igor Tomić kao i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Rašid Hadžić.  U ime nagrađenih prisutnima su se obratili Husein Ceno Tuzović, Nenad Dulović i Danilo Petrović. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.