Najava konkursa za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje Crna Gora-Slovenija 2025/26. godina




Najava konkursa za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje Crna Gora-Slovenija 2025/26. godina

Na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovenije o naučnoj i tehnološkoj saradnji od 2. jula 2008. godine i Protokola sa sedmog zasijedanja Mješovite komisije za naučnu i tehnološku saradnju između Crne Gore i Republike Slovenije, potpisanog 20. decembra 2022. godine, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija objaviće u petak 8. marta tekuće godine Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Slovenije za period 2025-2026. godina. 

Konkurs će omogućiti našim istraživačima da sa kolegama iz Republike Slovenije rade na zajedničkim projektima, razvijaju mobilnost, razmjenjuju stečena znanja i iskustva te kao rezultat zajedničkog rada na projektu potencijalno apliciraju i učestvuju u evropskim programima za nauku i istraživanje.

Kao i do sada, predmet ovog Konkursa biće sufinansiranje međusobnih posjeta istraživača iz Crne Gore i istraživača iz Republike Slovenije koji će sprovoditi zajedničke istraživačke projekte u periodu 2025-2026. godina dok će Republika Slovenija ponovo sufinansirati duže posjete mladih istraživača.

Prednost će imati projekti koji nijesu finansirani u prethodnim konkursima (2021-2023 i 2023-2024) i u kojima su aktivno uključeni istraživači na početku karijere.

Detaljan tekst Konkursa sa prijavnim obrascem biće objavljen 8. marta 2024. godine na zvaničnom sajtu Ministarstva.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.