Sve spremno za naučnu konferenciju o transformacionim procesima u sportu




Sve spremno za naučnu konferenciju o transformacionim procesima u sportu

Za učešće na 14. Međunarodnoj naučnoj konferenciji „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja će biti organizovana od 30. marta do 2. aprila 2017. godine u Budvi, do sada su prihvaćena 72 rada sa 156 autora i koautora iz 16 zemalja.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje, kao i međunarodnim partnerskim institucijama, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i Ministarstva nauke.

Predsjednik konferencije prof. dr Duško Bjelica kaže da bi, ako se ima u vidu interesovanje naučne zajednice regiona i svijeta, konferencija mogla odmah da počne.

„Sve spremno za konferenciju i što se nas tiče ona bi mogla da počne sjutra. Ove godine opredijelili smo se da konferenciju organizujemo na primorju, u Budvi, nakon četiri uspješne godine u Podgorici“, rekao je on.

Profesor Bjelica podsjetio je da je konferencija usredsređena na aktuelne teme iz svih oblasti sportske nauke i sportske medicine, uključujući fiziologiju i sportsku medicinu, društvene i humanističke nauke, biomehaniku.

Plenarni predavači na konferenciji biće prof. dr Ali Reza Amani sa Shomal Univerziteta iz Irana, prof. dr Marko Stojanović sa Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Ines Varela-Silva sa Loughborough Univerziteta iz Engleske, prof. dr Mutlu Turkmen sa Bartin Univerziteta i prof. dr Robert C. Schneider sa Državnog Univerziteta iz Njujorka.

Radionice će na konferenciji održati prof. dr Narcis Gusi iz Svjetske zdravstvene organizacije i Goran Sasic iz ULEB-a (Euroleague). (Univerzitet Crne Gore)

 

http://www.ucg.ac.me/me/media/press/vijesti-sa-fakulteta/sve-spremno-za-naucnu-konferenciju-o-transformacionim-procesima-u-sportu

http://www.pinkm.me/vijesti/sve-spremno-za-naucnu-konferenciju-o-transformacionim-procesima-u-sportu/

http://csakademija.me/conference/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.