Obavljeno antropometrijsko mjerenje Ženske seniorske rukometne reprezentacije Crne Gore




Obavljeno antropometrijsko mjerenje Ženske seniorske rukometne reprezentacije Crne Gore

Obavljeno antropometrijsko mjerenje Ženske seniorske rukometne reprezentacije Crne Gore

Nastavnici fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su antropometrijsko mjerenje Ženske rukometne reprezentacije Crne Gore koja se nalazi u Baru na pripremama za baraž utakmice pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, koje će biti odigrane protiv reprezentacije Bjelorusije.

Mjerenja su, Tanita vagom, realizovali profesori Ivan Vasiljević i Marija Bubanja, a taj uređaj omogućava sportistima praćenje svih relevantnih parametara.

“Tanita vaga radi na principu bioelektrične impedanse koja predstavlja brzu i neinvazivnu metodu za procjenu sastava tijela. Na osnovu instaliranog softvera koji vaga posjeduje reprezentativke Crne Gore su imale na uvid procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, kao i segmentnu analizu procenta masti, (procenat masti u lijevoj i desnoj ruci, kao i procenat masti u lijevoj i desnoj nozi), kazao je Vasiljević.

Rukometašice su dobile informacije i o vrijednostima visceralnih masti i o procentualnim vrijednostima mišićne i koštane mase, kao i parametrima metabolizma. Osim tih parametara, izmjerene su im i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

“Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je, kao što je i najavljeno, nastavio sa proširenjem baze rezultata vrhunskih sportista, jer rezultate da kojih se dođe treba na stručan način sagledati i pročitati, i na osnovu njih dati smjernice za dalje funkcionisanje sportista, klubova i saveza“, rekao je on. (Univerzitet Crne Gore)

 

http://www.vijesti.me/sport/rukometasicama-provjerili-vrijednosti-misicne-i-kostane-mase-masti-941517

https://antenam.net/sport/rukomet/39547-obavljeno-antropometrijsko-mjerenje-zenske-rukometne-reprezentacije-cg

http://portalanalitika.me/clanak/271267/obavljeno-antropometrijsko-mjerenje-zenske-rukometne-reprezentacije-cg

http://www.ucg.ac.me/me/media/press/vijesti-sa-fakulteta/obavljeno-antropometrijsko-mjerenje-zenske-seniorske-rukometne-reprezentacije-crne-gore

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.