Antropometrijsko mjerenje reprezentacije Francuske




Antropometrijsko mjerenje reprezentacije Francuske

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, u sklopu dijagnostičkog centra sa kojim raspolaže, poslije mjerenje kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore, u srijedu 9. avgusta, realizovao je i mjerenje kadetske košarkaške reprezentacije Francuske, koje će kao i naša reprezentacija učestvovati na Evropskom prvenstvu koje će se u glavnom gradu Crne Gore održati od 11. do 19. avgusta.

Navedena mjerenja realizovali su doc. dr Milovan Ljubojević i mr Ivan Vasiljević, a stručni štab reprezentacije Francuske je dobio uvid u procentualne vrijednosti masnog, koštanog i mišićnog tkiva, ukupnu količinu vode u organizmu, odnos između lijeve i desne strane tijela i parametre metabolizma, a reprezentativcima Francuske su takođe izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Dobijeni podaci omogućavaju precizno programiranje režima ishrane i usklađivanje sa određenim trenažnim programom, a navedena mjerenja pružaju ključne informacije koje utiču na promjene trenažnih procedura, periodizacije treninga i multidisciplinarnog pristupa što je od posebnog značaja za mlade sportiste. Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su takođe naglasili i da je potrebno pratiti i primjenjivati dostignuća savremene sportske nauke, a time i specifičnu dijagnostiku treniranosti mladih sportista.

 

http://kscg.me/index.php?option=com_content&view=article&id=5801:antropometrijsko-mjerenje-reprezentacije-francuske&catid=42:savez&Itemid=121

http://portalanalitika.me/clanak/277318/antropometrijsko-mjerenje-kadetske-reprezentacije-francuske

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.