Nagrađeni esej Nikole Mijuškovića na temu sporta u vremenu izolacije: Neodustajanje je lajt motiv svakodevnog života




Nagrađeni esej Nikole Mijuškovića na temu sporta u vremenu izolacije: Neodustajanje je lajt motiv svakodevnog života

Sportski psiholog Nikola Mijušković iz Nikšića, osvojio je treću nagradu na međunarodnom konkursu za najbolji esej na temu ''Sport i fizička aktivnost u izolaciji izazvanoj korona virusom'', prema ocjeni stručnog žirija sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Mujušković je magistar sportske psihologije i ovom tematikom se bavi u radu sa sportistima, jedan da jedan, tokom prethodnih devet godina. Na ovom putu ga je, kako kaže, održala ljubav prema sportu i spoznaja da se u umu nalaze ograničenja svih rezultata.

“S obzirom  na to da sam sam po sebi takmičarski nastrojen i da imam svoj blog, ovaj konkurs je bio idealna prilika da se moje ideje na neki način i nadmeću sa drugima ali i da pošaljem jednu dobru poruku svima koje je koronavirus usporio u ovom trenutku”, kazao je Mijušković.

Za njega je, kako kaže, ovo vrijeme bilo nevjerovatno dragocjeno i tu emociju je želio prenijeti u radu.

"Jedino što je ostalo nepromijenjeno je osnovni lajt motiv našeg svakodnevnog života. Neodustajanje. Neodustajanje je prkos sili vremena da istrajemo u onome što su naši najsnažniji ciljevi. Neodustajanje je hlorofil cjelokupnog življenja, a samim tim i svijeta sporta i ono je danas na nenajavljenom kolokvijumu, na kojem se skupljaju bodovi za završni ispit koji će uskoro doći. Da ponovo tragamo za najboljom dimenzijom svog sveukupnog bića", poruka je ovog autora u nagrađenom eseju.

Konkurs koji je bio otvoren za sve zainteresovane studente i nastavnike, sportiste, sportske trenere i medijske stručnjake, kao i ostalu stručnu javnost, raspisali su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet i Crnogorska sportska akademija.

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/74053-nagrada-za-najbolji-esej-na-temu-fizicke-aktivnosti-u-izolaciji-pripala-novinaru

 

Medijske objave:

https://www.mladiniksica.me/nagrada-za-sportski-esej-bronza-za-psihologa-iz-niksica/

https://www.portalanalitika.me/clanak/nagradeni-esej-nikole-mijuskovica-na-temu-sporta-u-vremenu-izolacije-neodustajanje-je-lajt-motiv-svakodevnog-zivota

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.