Profesorica Đukanović o 3D šampi hrane u TV emisiji




Profesorica Đukanović o 3D šampi hrane u TV emisiji

O projektu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore “Zelena transformacija Crne Gore (ZETRACG) – 3D štampa hrane i 3D štampa kuhinjskog mobilijara koristeći biorazgradive filamente” koji je finansiran od strane Fonda za inovacije Crne Gore na Televiziji E govorila je rukovodilac projekta, prof. dr Milena Đukanović.

Projekat ZETRACG, u trajanju od tri mjeseca, a počeo je zvanično 1. oktobra 2023. godine, a prvo predavanje iz oblasti Mentalne ekologije održaće vizuelna umjetnica Milena Živković 06. oktobra.

Konačni broj polaznika je 31, a najvećim dijelom su sa Elektrotehničkog, Biotehničkog I Metalurškog fakulteta.

Predavači edukativnog programa su: prof. dr Jovana Jovanović, dr Miodrag MihaljevićM.Sc. Mihailo Jovanović, M.Sc. Ivan Martinović, Mr Emilija RabrenovićMr Jasna Pejović, Mr Milena Živković , Creactivity tim, Anita Marić, Miloš JelovacLuka JovovićVeronika JovanovićAleksandar MašićMiloš Grbović.

Projekat  finansira  Fond  za inovcije Crne Gore kao jedan od 10 prihvaćenih projekata (32 projekta su pozitivno ocijenjena), u okviru programa za podsticanje razvoja inovacione kulture i organizaciju edukacija u oblastima pametne specijalizacije Crne Gore. Partneri na projektu su 3D soba i Eklektik foto studio.

3D štampač za hranu koji će se koristiti u projektu dobijen je kroz Erasmus plus projekat “SMART competence centres for the development of innovative and entrepreneurial thinking to increase sustainable smart solutions development in the Western Balkans” na kome je Elektrotehnički fakultet partner.

O čemu je govorila prof. dr Milena Đukanović možete pogledati u sljedećem prilogu, na linku ovdje.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.