Prezentacija Programa stipendija njemačke privrede Zoran Đinđić




Prezentacija Programa stipendija njemačke privrede Zoran Đinđić

Program stipendija njemačke privrede Zoran Đinđić (Zoran Djindjic Internship Programme of German Business) pruža mladim ljudima iz zemalja Zapadnog Balkana jedinstvenu priliku da steknu dragocjeno radno iskustvo u vodećim njemačkim kompanijama. Kroz stručne prakse u trajanju od tri do šest mjeseci, studenti i diplomci imaju priliku da primijene svoje teorijsko znanje u rješavanju stvarnih poslovnih problema. Osim što se suočavaju sa izazovima karakterističnim za poslovanje, takođe razvijaju vještine komunikacije, tolerancije i timskog rada u internacionalnom okruženju. Ovaj program, pokrenut 2004. godine, podržan je od strane njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj i vodećih njemačkih kompanija. Realizuje ga Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Fondacijom dr Zoran Đinđić. Kroz ovaj program, mladi profesionalci stiču znanje i vještine neophodne za uspješan ulazak na tržište rada.

U programu je tokom 20 godina postojanja  učestvovalo preko 1000 studenata, iz Crne Gore stipendiju je do sada dobilo 35 studenata.

Prijave za stipendiju su otvorene 1. oktobra i trajaće do 15. novembra, a svi zainteresovani studenti imaće priliku da prisustvuju prezentaciji programa koja će se održati u četvrtak 26. oktobra u terminu 10.00-11.00h u Svečanoj sali Elektrotehničkog fakulteta. 

 

Dodatne informacije o programu mogu se pronaći na sajtovima:

https://www.fondacija-djindjic.org/program-stipendija

https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.