Okrugli sto: Izazovi i rješenja u integraciji obnovljivih izvora energije u distributivnu i prenosnu mrežu




Okrugli sto: Izazovi i rješenja u integraciji obnovljivih izvora energije u distributivnu i prenosnu mrežu

Povodom obilježavanja jubileja 50 godina od osnivanja Univeziteta Crne Gore, Elektrotehnički fakultet u saradnji sa kompanijom SIEMENS i Inženjerskom komorom Crne Gore organizuje okrugli sto: Izazovi i rješenja u integraciji obnovljivih izvora energije u distributivnu i prenosnu mrežu. Okrugli sto će se održati 14. maja 2024. godine sa početkom u 11 časova na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore,  u Podgorici (u Svečanoj sali na II spratu). 

Okrugli sto otvoriće dekan Elektrotehničkog fakulteta UCG prof. dr Budimir Lutovac

Obnovljivi izvori energije (OIE) su glavni pokretač i nosilac energetske tranzicije ka karbonski neutralnoj energetici i ekonomiji. Upravo zato svjedoci smo porasta novih kapaciteta OIE u zemljama širom svijeta. U budućnosti, očekuje se još veći rast kapaciteta OIE, te pored svih pozitivnih strana za planetu bitno je razgovarati o izazovima koji postoje za distributivnu i prenosnu mrežu, kao i o rješenjima koja su već danas na raspolaganju.

Okrugli sto će biti prilika za upoznavanje sa kompletnim Siemens-ovim portfolijom za upravljanje solarnim elektranama, skladištima električne energije i mikromrežama baziranim na platformi A8000, kao i da čujete iskustva eksperata iz ove oblasti iz Njemačke i Austrije koji će biti na raspolaganju za sva pitanja i konsultacije. Prezentacije stranih predavača će biti na engleskom jeziku.

Događaj je otvoren za medije, a program okruglog stola je dat u nastavku:  

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.