Drugi dio virtuelne izložbe studenata Fakulteta likovnih umjetnosti




Drugi dio virtuelne izložbe studenata Fakulteta likovnih umjetnosti

Nastavljamo virtuelnu izložbu studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore. Danas predstavljamo radove studenatkinja Milve Milić, Milene Mandić, Bosiljke Bakočević, Ivane Milić i Ane Radulović.

Izložba je dostupna za praćenje na Facebook stranici Udruženje studenata akademija Cetinje.

Milva Milić
III godina, SP Grafički dizajn
--
Ove fotografije sam izradila za zadatak iz predmeta "Fotografija u dizajnu" odnosno za prikaz pravca arhitekture "brutalizma" kroz folio odnos u katalogu. Katalog treba da ukaže na tešku, ali opet nama jako blisku arhitekturu, koja još uvijek živi i postoji na našim prostorima i daje nam unikatnost i dubinu. Prikaz fotografija kroz crno bijeli spektar pojačava utisak teškog vremena i približava nam utisak samog "brutalizma".
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 
Milena Mandić
I godina Master studija, SP Intermedijalne umjetnosti
--
Dio serije crteža koji nastaju pod raznim okolnostima, najčešće u okruženjima živog razgovora koji teče dok crtam. U crtežu se izražavam linijom, puštajući je da lutajući nasumično bira svoj put. Linija je metafora riječi koje tušem otiskujem na papir. Kao što je razgovor magija improvizacije i u crtežu težim da na isti način te razgovore zabilježim i vizualizujem linijom. Riječi povezane u rečenice na kraju stvaraju sliku koja je nesvjesna reprezentacija misli, i krije zanimljiva značenja i čitavu jednu situaciju iz snova ili sjećanja. Linija u svakom pokretu raste i izranja jedna iz druge stvarajući svojstveni sistem rizoma, koji se međusobnim isprepletanostima povezuju stvarajući tako jedan živi organizam koji funkcioniše kao grad i njegove ulice linija se uvijek slučajno srijeću.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 
 
Bosiljka Bakočević
II godina Master studija, SP Slikarstvo
--
Pokušavam da pronađem vezu između moje unutrašnje prirode i svijeta oko sebe na način što pratim svoje stvaralačke procese. Na tom putu sam se susrela sa mnogim umjetnicima koji su se bavili sličnim pitanjem među kojima bih izdvojila Džordžiju O Kif i Pol Klea.
Kle smatra da je „umjetnik čovjek i sam priroda i dio prirode u prostoru prirode kao i da je njegov rast u gledanju prirode i što je bliže posmatranju svijeta da tada stvara djelo slično Bogu“.
Dekonstruišem samu sebe do najsitnijih detalja. Svaki povučeni potez predstavlja moju emociju u datom trenutku. Oslanjam se na floralne motive koji me uče promjenljivosti počev od svojih svježih faza do uvelih oblika iz kojih izvlačim boje i valere. Samu sebe rastavljam, sastavljam i opet iznova tražim sve sa ciljem da saznam koliko je moja umjetnost povezana sa podnebljem u kojem sam odrasla i u kojoj mjeri se razvija pod uticajem prirode, sopstvene i one koja me okružuje.
Po meni je to veoma bitno jer smatram da živimo i stvaramo u vremenu koje je veoma izazovno za umjetnost jer sve je dozvoljeno i potpuno je oslobođena ali pod velikim rizikom da li zaista možemo napraviti „nešto novo“. To „nešto novo“ leži u nama samima. Jedino ako dozvolimo sebi da istražimo svoju svijest i nutrinu, bez straha što ćemo dobiti, napravićemo pomak.
Pomak u umjetnosti i izrazu.
Image
Image
Image
Image
 
 
Ivana Milić
II godina, SP Slikarstvo
--
Prikaz fragmenata duše kroz apstaktnu formu i bogat kolorit.
Istraživanje makro i mikro kosmosa kroz sve što nas okružuje.
Senzibilitet nježne, a ujedno i dinamične palete boja, uvodi nas u druge dimenzije.
Opipljive u neopipljivom.
Opisujem sebe dok se upoznajem sa sobom, radoznala u tom svakodnevnom istraživanju.
Image
Image
Image
 
Image
Image
 
 
 
Ana Radulović,
II godina, SP Vajarstvo
--
Serija crteža čija se estetika bazira na stvaranju prostora ispunjenih figurama i izmišljenim oblicima koji su predstavljeni na takav način da je nedefinisan odnos između planova.
Image
Image
Image
Image
 
 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.