Mobilnost dr Slavka Burzanovića u okviru ERASMUS + programa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dr Slavko Burzanović je, u okviru ERASMUS + ICM 2022 – 2025 realizovao Teaching mobility na Facoltà di Lettere e Filosofia, Dipartimento di Storia, Culture e Religioni Sapienza Università u Rimu, u periodu 22. oktobar – 2. novembar 2023. godine. Mobilnost je realizovana na poziv dr Andrea Carteny, profesora na katedri za Storia Moderna e Storia delle Relazioni Internazionali, e di Storia dellEuropa dellEst. 

Slavko Burzanović je studente/-kinje osnovnih, magistarskih i doktorskih studija upoznao sa crnogorsko-italijanskim odnosima u periodu 1860-1923. 

Tokom boravka u Rimu, Burzanović je učestvovao u radu Giornata di studi: „Conflitti regionali e competizione globale“, koja je održana 25. oktobra 2023. u organizaciji UnitelmaSapienza, CEMAS Centro di ricerca – Dip. to SARAS Sapienza Università di Roma i Geopolitica.info u saradnji sa Società Italiana di Storia Internazionale SISI.

Realizacija mobilnosti predstavlja nastavak dobre naučne saradnje Istorijskog instituta Univerziteta Crne Gore i Sapienza Università u Rimu, koja je institucionalno započela 2009. godine, potpisivanjem Protokola o saradnji. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.