Dr Bojan Baća učestvovao na XX Svjetskom sociološkom kongresu u Melburnu




Dr Bojan Baća učestvovao na XX Svjetskom sociološkom kongresu u Melburnu

Dr Bojan Baća, naučni saradnik na Institutu za napredne studije, učestvovao je na XX Svjetskom sociološkom kongresu koji se održao u Melburnu, Australija, u periodu od 25. juna do 1. jula 2023. godine. Ovaj najveći sociološki skup u organizaciji Međunarodnog udruženja sociologa održava se svake četvrte godine, a na ovogodišnjem jubilarnom okupljanju izlagalo je 4701 učesnika iz više od 100 zemalja.

Baća je izlagao dva naučna rada – „From Infrapolitical Resistance to Political Rebellion: Trajectories of Dissent and Dynamics of Contention in Montenegro’s Antibureaucratic Revolution“ i „A Rebellion with(out) a Cause? Popular Protest and Elite Transformation in Socialist Montenegro, 1988–1990“ – koji su nastali kao proizvod njegovog naučnoistraživačkog rada u okviru postdoktorske stipendije „Marija Sklodovska-Kiri“ na Univerzitetu u Geteborgu.

Baća je ova dva rada prezentovao i na godišnjoj konferenciji Britanskog udruženja za slovenske i istočnoevropske studije koja se ove godine održala u Glazgovu, Ujedinjeno Kraljevstvo, u periodu od 31. marta do 2. aprila.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.