Najbolji naučni rad u časopisu Signal processing za 2017.




Najbolji naučni rad u časopisu Signal processing za 2017.

Evropska asocijacija za Obradu signala (European Association for signal processing - EURASIP) svake godine vrši izbor najboljeg rada objavljenog u vodećem svjetskom časopisu u ovoj oblasti, “Signal Processing” u izdanju Elsevier-a. Širi izbor čine 32 najviše citirana rada u proteklom godišnjem periodu. Nakon toga Komitet sastavljen od vodećih naučnika glasanjem svodi listu na 6 najboljih radova. U drugom krugu glasanja se od tih radova bira najbolji objavljeni rad u oblasti obrade signala.

Ove godine za najbolji rad je proglašen rad profesora Ljubiše Stankovića, Srdjana Stankovića i Moenessa Amina. Rad pod nazivom Missing samples analysis in signals for applications to L-estimation and compressive sensingtretira oblast signala sa nedostajućim podacima.

Profesori Ljubiša Stankovic i Srdjan Stanković su sa Univerziteta Crne Gore, a profesor Amin je sa Villanova univerziteta iz Amerike.

Ova izuzetna nagrada Evropske asocijacije za obradu signala (Best Paper Award 2017) će biti svečano uručena na godišnjoj konferenciji, koja će se održati u Grčkoj krajem avgusta 2017, uz učešće velikog broja istaknutih naučnika iz čitavog svijeta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.