25.01.2018

Dekan prof. dr Nikola Milović učestvuje na Konferenciji dekana EFMD-a u Minhenu

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Nikola Milović  učestvuje na godišnjoj Konferenciji dekana, koju je na Tehničkom Univerzitetu u Minhenu organizuje European Foundation for Management Development - EFMD.

U okviru Konferencije dekan Milović sastao se sa direktorom za kontrolu kvaliteta EFMD-a Davidom Aschom i pomoćnicom direktora za Centralnu i Istočnu Evropu Ivanom Marinković. Tom prilikom dekan Milović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Ekonomski fakulteta UCG prva akademska institucija iz Crne Gore koja je postala punopravni član međunarodne organizacije kakva je EFMD.

Takođe dekan je istakao da je naredni korak Ekonomskog fakulteta sticanje EPAS akreditacije kojom će se unaprijediti  kvalitet obrazovanja i istraživanja, stručna usavršavanja i mobilnost studenata i nastavnog osoblja.

Gospodin Asch je naveo brojne sprovede aktivnosti u preteklih pola godine, zahvaljujući kojima je Ekonomski fakultet postao član organizacije EFMD. Istakavši da je EPAS akreditacija proces koji traje, i za koji je potrebno angažovati sve kapacitete institucije, ali i benefite sticanja akreditacije, koji su višestruki ne samo za fakultet, već sa čitavu akademsku zajednicu.

Na kraju sastanka dekan Milović pozvao je gospodina Ascha da posjeti Ekonomski  fakultet UCG , kako bi se lično uvjerio u kapacitete koje fakultet posjeduje i u aktivnosti koje se već sprovode kako bi proces akreditacije bio uspješno sproveden.

Konferencija je okupila oko 500 učesnika - dekane i visoke predstavnike svih svjetskih fakulteta, menaždere i generalne direktore EFMD-a, a centralna tema bila je digitalizacija i njeni benefiti za povezvanje akademske zajednice.

Na plenarnoj sesiji direktori EFMD-a za kvalitet iznijelu su izveštaj o trenutnom statusu i najnovijim razvojem akreditacija EFMD-a, između kojih su naveli i Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore. Učesnici su bliže upoznati o budućim ciljevima programske akreditacija EFMD-a, kao i najznačajnije prednosti sticanja  institucionalne i programske akreditacije.

Konferencija dekana u Minhenu je bila prilika i da se predstavnici najboljih  akademskih institucija  zemalja svijeta promovišu i internacionalizaciju visoko obrazovanje, kao i da objasne i ponude svoja viđenja i značaj međuinstitucionalne saradnje visokoškolskih instutucija.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

25.05.2018 Ekonomski fakultet

58 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta

DETALJNIJE

23.05.2018 Ekonomski fakultet

KRAJNJI ROK ZA UPLATU ŠKOLARINE ZA LJETNJI SEMESTAR STUDIJSKE 2017/2018

DETALJNIJE

18.05.2018 Ekonomski fakultet

Stručne prakse za studente dostupne u kompaniji „BD Electronics“ sa Malte

DETALJNIJE

18.05.2018 Ekonomski fakultet

Delegacija iz Skadra posjetila Ekonomski fakultet

DETALJNIJE

09.05.2018 Ekonomski fakultet

Poziv za praktikanate u IT i finansijskoj reviziji u PwC

DETALJNIJE

08.05.2018 Ekonomski fakultet

Program stažiranja na Montenegroberzi AD

DETALJNIJE

07.05.2018 Ekonomski fakultet

SPORTSKA TRIBINA - "NEMA NAZAD SAMO NADRIJED"

DETALJNIJE

05.05.2018 Ekonomski fakultet

5 th SCF International Conference on “Social and Economic Impacts of Globalization” and "Future of European Union"

DETALJNIJE

03.05.2018 Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet potpisao sporazum o saradnji sa Komercijalnom bankom AD Budva

DETALJNIJE

03.05.2018 Ekonomski fakultet

UPLATA ŠKOLARINE ZA LJETNJI SEMESTAR STUDIJSKE 2017/2018

DETALJNIJE