Međunarodna konferencija "AdriBioPro 2019", 7.-11. april, Kotor




Međunarodna konferencija: Zaštita biodiverziteta Jadrana – AdriBioPro2019 biće organizovana od 7. do 11. aprila 2019. u Kotoru, od strane Instituta za biologiju mora, Univerzitet Crne Gore

Prvi poziv za abstrakte-AdriBioPro2019

Međunardna konferencija 2019. godine : “Zaštita biodiverziteta Jadrana” – engl “Adriatic Biodiversity Protection” obezbjediće aktuelne naučne podatke kao i podatke o donošenju odluka i kreiranju politika o nizu pitanja o Jadranu, morskoj biologiji i relevantnim naučnim diciplinama. Naglasak će biti na tome kako najstavremenija istraživanja zaštite biodiverziteta Jadrasnkog mora, konzervacije obalnih i  područja mora  i održivo korišćenje morskih resursa mogu doprineti procesu donošenja odluka i kreiranju javnih politika. Poseban fokus biće na razvoju mogućnosti koje morske biotehnologije mogu da pruže za očuvanje Jadrana.

Konferencija će biti organizovana kroz sekcije koje pokrivaju disciplinarne i interdiciplinarne perspektive. Rezultati konferencije će se koristiti za oblikovanje daljih prioriteta nauke o moru i javnih politika u Crnoj Gori i drugim zemljama Jadrana.

Pozivaju se učesnici da šalju apstrakte svojih radova zasnovane na posmatranju, trenutnim istraživanjima, eksperimentima ili modelima, istraživanjima prošlosti, sadašnjim i budućim promenama u Jadranu koji su fokusirani na biodiverzitet.

Kranji rok za slanje apstrakta je 5. decembar 2018. godine. Biće izvršena selekcija usmenih i poster prezentacija i učesnici će biti obaviješteni do 15. decembra 2018. godine. Štampani program konferencije uključivaće abstrakte radova izlaganih usmeno ili posterom. Izabrani radovi biće štampani u posebnom izdanju časopisa Studia Marina.

Da biste se registrovali za konferenciju posjetite sajt: http://www.aquariumboka.ucg.ac.me/medunarodna-konferencija-zastita-biodiverziteta-jadrana/ 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.