Održana konferencija "Podrška razvoju preduzetništva mladih"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ekonomski fakultet Univerziteta Crna Gora, bio je domaćin  konferencije "Podrška razvoju preduzetništva mladih" koju već drugu godinu za redom organizuje Nacionalno partnerstvo za preduzetničko učenje.

Konferencija ima za cilj promociju i dodjelu priznanja za primjere dobre prakse na različitim nivoima obrazovanja.

Ispred Ekonomskog fakulteta UCG goste konferencije pozdravio je prodekan za naučnoistraživački rad i odnos sa biznis zajednicom prof. dr Mijat Jocović, koji je istako zadovoljstvo što je fakultet kao član Nacionalnog partnerstva za preduzetničke ideje domaćin jedne ovako značajne konferencije.

Prodekan Jocović naveo je da se na Ekonomskom fakulteta posvećuje značajana pažnja preduzetništvu – od nastave i prisustva u nastavnom planu predmeta koji doprinose afirmisanju preduzetničkih znanja, preko dugogodišnje povezanosti Fakulteta sa predstavnicima privrede i različitih oblika podrške studentskim inicijativama. 

"Posebno me raduje što u radu ove konferencije vidim naše bivše studente, danas uspješne preduzetnike i partnere EF u ostvarivanju misije promovisanja preduzetništva među mladima." zaključio je Jocović.

Učesnicima konferencije obratili su se i predstavnici resornih ministarstava. Ispred Ministarstva prosvjete obratio se generalni direktor za opšte i srednje stručno obrazovanje gospodin Veljko Tomić, generalni direktor za industriju i preduzetništvo u Ministarstvu ekonomije gospodin Goran Nikolić, kao i generalna direktorica Direktorata za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edina Dešić.

Tokom konferencije otvorena je debata o tome kako kreirati mapu puta za mlade preduzetnike u Crnoj Gori i  pokrenuti nove  inicijative od strane Nacionalnog partnerstva za preduzetničko učenje i njegovih nacionalnih i međunarodnih partnera.

U radu konferencije učestvovao je veliki broj lokalnih organizacija mladih preduzetnika i studenata, kao i vodeće inicijatore praktičnih inicijativa koje se sprovode u oblasti obrazovanja i zapošljavanja uspostavljajući bolju uskalađnost između obrazovanja i potreba tržišta rada. 

Na samom kraju dodijeljene su priznanja za primjere dobre prakse iz oblasti preduzetništva mladih.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.