28.04.2017

Ekonomski fakultet UCG najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera

 
 

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore dobitnik je nagrade za najbolju instituciju za obrazovanje i edukaciju menadžera, koju dodjeljuje Asocijacija menadžera Crne Gore.

Na javni konkurs za izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika 2016. godine Asocijaciji menadžera Crne Gore pristiglo 156 predloga, od čega je prihvaćena 91 kandidatura.

Svečanost je organizovana u hotelu "Hilton" uz prisustvo brojnih zvanica među kojima su bili najuspješniji menadžeri u Crnoj Gori, predstavnici države, diplomatskog kora, lokalne uprave, privrede, nauke, kulture, poslovnih organizacija, te veliki broj  predstavnika medija.

Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika godine dobio je podršku Valde Crne Gore, Privredne komore, Unije poslodavaca i Savjeta stranih investitora.

Ispred Ekonomskog fakulteta UCG nagradu je primio dekan docent dr Nikola Milović, koji se zahvalio stručnom žiriju što je prepoznao doprinos koji su generacije profesora i studenata ovog Fakulteta decenijama davale razvoju države, a koji je nastavljen i tokom prethodne godine.

Tokom svog obraćanja dekan Milović se osvrnuo i na niz najznačajnijih aktivnosti koje su u proteklih godinu dana sprovedene na Ekonomskom fakultetu. 

" Fakultet je obnovio i značajno unaprijedio odnose sa dugogodišnjim partnerima uspostavio sporazume sa novim. Ove aktivnosti su omogućile obavljanje prakse naših studenata u partnerskim institucijama, a najbolji studenti se posredstvom zaključenih sporazuma i intenzivne komunikacije vrlo brzo zapošljavaju.

U toku su intenzivne aktivnosti na akreditaciji studijskih i implementacije novog nastavnog plana. Time ćemo ne samo unaprijediti kvalitet studiranja, već ga i uskladiti sa potrebama tržišta rada, a svršeni studenti ekonomije i menadžmenta imaće i teorijsko i praktično znanje za novi sistem funkcionisanja i privređivanja u modernom poslovanju. Praksa gostujućih predavanja je zadržana, kao i razmjena studenata i nastavnog kadra.

Zajedno sa Vladom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i Direkcijom javnih radova - Ekonomski fakultet je realizovao projekat prilagođavanja objekta Ekonomskog fakulteta za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom kojim smo još jednom pokazali društveno odgovorno poslovanje i senzibilitet koji ima naša instuticija."  naveo je dekan Milović.

Na kraju svog obraćanja dekan je posebno istakao činjenicu da se za vrijeme 57. godina svog trajanja fakultet razvijao i pratio evropske trendove visokog obrazovanja, a samo podatak o 9 hiljada diplomiranih ekonomista, i 2 hiljade menadžera najbolje govori koliko je Ekonomski fakultet značajan za ukupan razvoj Crne Gore


Ostale nagrade dodijeljene su u sledećim kategorijama:

• Preduzetnik godine, dvije ravnopravne nagrade i to: Hilmija Franca, generalni direktor Meso-prometa i Gojko Bajović, generalni direktor Okov-a;
• Menadžer godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama - Nebojša Kavarić, direktora JZU Dom Zdravlja Podgorica;
• Menadžer godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države - Dragan Laketić, predsjednik odbora direktora CES;
• Nagrada za životno djelo - Milan J. Perović, profesor na Mašinskom fakultetu Univerziteta CG;
• Projekt menadžer godine - Veselin M. Kovačević, izvršni direktor Bemax-a;
• Mladi menadžer godine - Mitar Jokić, izvršni direktor Nikšićkog Mlina;
• Menadžer godine u mikro preduzećima - Dragan Babić, izvršni direktor D Photo Trade;
• Menadžer godine u malim preduzećima - Tarik Zaimović, direktor Bild Studia;
• Menadžerka godine u srednjim preduzećima – Ljilja Pižurica, izvršna direktorica Neregelie;
• Menadžer godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima - Vladimir Lučić, izvršni direktor Društva za telekomunikacije Mtel;


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

15.11.2017 Ekonomski fakultet

Održana konferencija "Podrška razvoju preduzetništva mladih"

DETALJNIJE

13.11.2017 Ekonomski fakultet

Preduzetništvo mladih u fokusu

DETALJNIJE

13.11.2017 Ekonomski fakultet

U susret međunarodnoj akreditaciji još jedno priznanje za Ekonomski fakultet

DETALJNIJE

10.11.2017 Ekonomski fakultet

Obilježen UNESCO Svjetski dan nauke

DETALJNIJE

08.11.2017 Ekonomski fakultet

Niz aktivnosti povodom obilježavanja UNESCO Svjetskog dana nauke

DETALJNIJE

07.11.2017 Ekonomski fakultet

Radionica o traženju posla 21. novembra

DETALJNIJE

06.11.2017 Ekonomski fakultet

Hitno obavještenje za brucoše generacija 2017/2018

DETALJNIJE

06.11.2017 Ekonomski fakultet

Uspješno završen projekat "Speak & Sell"

DETALJNIJE

06.11.2017 Ekonomski fakultet

Ekipa Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta osvojila prvo mjesto

DETALJNIJE

27.10.2017 Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet lider u obrazovanju ekonomista

DETALJNIJE