Studentima Ekonomskog fakulteta predstavljena platforma Biću preduzetnik




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Podsticanje preduzetničkog načina razmišljanja, kreativnosti i inovacija kod studenata Univerziteta Crne Gore biće osnova za organizovanje brojnih aktivnosti u tekućem semestru u okviru novog projekta na Ekonomskom fakultetu - Biću preduzetnik!

Sve planirane aktivnosti u okviru ove platforme imaju za cilj eliminisanje barijera koje mladi ljudi imaju u odnosu na preduzetništvo, poput nedovoljne informisanosti, nedovoljne integracije mladih u poslovni networking, odnosno sistem poslovnih mreža neophodnih za razvoj preduzetništva, lične inercije… Zato je platforma Biću preduzetnik osmišljena u formatu radionica, gostujućih predavanja i drugih formalnih i neformalnih događaja, koji će studentima omogućiti sticanje dodatnih informacija, znanja i vještina koje su ključne za prevazilaženje navedenih barijera.

Docent dr Vladimir Đurišić i saradnik u nastavi mr Nikola Mišnić, predstavili su studentima treće godine akademskih studija ovu platformu, pozivajući ih da se aktivno uključe. Oni su najavili brojne zanimljive aktivnosti u različitim formatima:

Small talks – neformalni razgovori o biznisu;

Business solutions week – radionica namijenjena generisanju i razmjeni ideja;

Market research week – radionica namijenjena istraživanju tržišta;

Business plan week – obuka namijenjena izradi biznis plana ,

Innovative business horizons – takmičenje studenata za najbolju biznis ideju;

Podcast Business Talks – intervjui sa akterima crnogorskog biznis okruženja;

Blue Ocean – gostovanje najpoznatijih privrednika iz Crne Gore i regiona;

Sales Solutions – prezentacija taktičkih rješenja unapređenja prodaje.

Đurišić i Mišnić su tom prilikom studentima poručili i da kroz ovu platform imaju mogućnost da se uspješno povežu sa predstavnicima privrede i javnog sektora. Na taj način, mladim preduzetnicima bi u velikoj mjeri bilo olakšano rješavanje nekih od ključnih pitanja za uspješnu realizaciju biznis ideje, kao što su pronalazak investirora, uspostavljanje saradnje sa poslovnim partnerima i sl.

Prezentacija projekta Biću preduzetnik za studente druge godine, ali i sve ostale zainteresovane koleginice i kolege, biće održana u petak, 23. februara u 8:00 sati u sali 002.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.