Premijer Spajić učestvovao na manifestaciji The Right Start Ekonomskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Gostujuće predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u okviru tradicionalne manifestacije The Right Start kojom počinjemo ljetnji semestar, održao je predsjednik Vlade Crne Gore, mr Milojko Spajić.

Tokom boravka na Fakultetu, premijer Crne Gore je govorio o ekonomskim potencijalima i evropskoj perspektivi Crne Gore. Nakon uvodnog izlaganja, on je bio raspložen da odgovori na brojna pitanja studenata koja su se ticala aktuelnih ekonomskih tema, savremenog obrazovnog sistema, budućnosti programa stručnog osposobljavanja i ali i brojnih drugih tema.

Pozdravljajući predsjednika Vlade i prisutne studente i profesore Ekonomskog fakulteta, dekan prof. dr Mijat Jocović je podsjetio na to da na Ekonomskom fakultetu njegujemo dijalog između akademske zajednice, stručne javnosti i kreatora politika o svim temama koje su značajne za razvoj našeg društva i države Crne Gore. On je pozvao premijera da, u duhu dosadašnje uspješne saradnje Fakulteta i Vlade Crne Gore na projektima poput Prve međunarodna konferencija o ekonomiji i biznisu MICEB i Programa obuke za korporativno upravljanje, nastavimo zajedničko djelovanje koristeći domaću pamet u cilju razvoja crnogorske ekonomije i društva zasnovanog na znanju.

Završavajući razgovor sa studentima, premijer Spajić je najavio ponovni dolazak na Ekonomski fakultet.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.