Tražite mentore i ljude koji će vas podržavati i podsticati na veće stvari - poruka studentima sa prvog predavanja u okviru platforme Biću preduzetnik




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na početku karijere birajte teži put. Nemojte se ,,uspavati’’ na poslovima koji od vas ne zahtijevaju konstantno napredovanje, istraživanje i zalaganje. Birajte ono što vam je veći izazov! – jedna je od poruka koje je studentima Ekonomskog fakulteta u punom Amfiteatru uputio predsjednik borda direktora kompanije Voli, Dragan Bokan. Njegovo predavanje pod nazivom Paradigma uspjeha: kako sam gradio kompaniju Voli prvo je gostujuće predavanje u okviru novog projekta na Fakultetu – platforme Biću preduzetnik, gdje će studenti biti u prilici da čuju lične priče brojnih uspješnih preduzetnika u Crnoj Gori.

Bokan je sa studentima podijelio priču iz svog djetinjstva i rane mladosti za koju smatra da je imala odlučujuću ulogu u maštanju o budućnosti a zatim i kreiranju tog budućeg uspjeha. Govorio je o pokretanju biznisa u privrednom ambijentu devedesetih godina, o tome kako je zaradio prvi million, kao i  o početku saradnje sa EBRD-om za koju kaže da je bila prekretnica u transformaciji kompanije Voli potvrđujući  kvalitet njenog poslovanja, jer, kako je kazao - partnerstvo sa EBRD mogu ostvariti samo najuspješniji. Podijelio je sa studentima priču o tome kako je kompanija Voli savladavala tržišne izazove uspijevajući da i dalje raste i razvija se, a najavio je i mnoge projekte koji ovu kompaniju očekuju u budućnosti.

Osnivač kompanije Voli je odgovarao na brojna pitanja studenata , ali je za njih imao i mnoge poruke – da veliki uspjeh dolazi tek kada izađu iz svoje zone komfora, da su neuspjesi prilika za učenje i rast, da je za uspjeh potrebna posvećenost i trud, a kao posebno važnu poruku je istakao: Okružite se mudrim i inspirativnim ljudima. Tražite mentore i ljude koji će vas podržavati i podsticati na veće stvari.

Prisutne je pozdravio i dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Mijat Jocović koji je studentima poručio da pažljivo slušaju najavljeno predavanje ističući da nijedan uspjeh nije slučajan i da, ukoliko budu pažljivo slušali, nesumnjivo je da će čuti brojne korisne savjete za svoje prve preduzetničke korake. Podsjetio je i na saradnju sa kompanijom Voli koja traje već godinama unazad i iz koje je proisteklo to da su neki od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta zaposleni na važnim pozicijama u toj kompaniji.

Moderator događaja je bio mr Nikola Mišnić koji je kazao da je veliko interesovanje studenata za današnje gostujuće predavanje značajan pokazatelj toga da su studenti otvoreni za nove ideje, što je nesumnjivo prvi korak ka eliminisanju potencijalnih barijera u njihovom odnosu prema preduzetništvu. Najavio je brojne aktivnosti u okviru platforme Biću preduzetnik i pozvao studente da uzmu aktivno učešće i možda već tokom studentskih dana naprave svoje prve preduzetničke korake.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.