Osam gostujućih profesora boravilo na Ekonomskom fakultetu u tekućem semestru




Osam gostujućih profesora boravilo na Ekonomskom fakultetu u tekućem semestru

Opšte je prihvaćen trend da se kao i ekonomija i visoko obrazovanje globalizuje. Sa napretkom informacionih i tehnologija komunikacije, visoko obrazovanje prati tokove globalizacije u ekonomiji. Mobilnost studenata, uz mobilnost univerzitetskog kadra, zajednička istraživanja, razvijanje zajedničkih nastavnih programa i novih pristupa nastavi i učenju, samo su neki odgovori na trendove koje je globalizacija nametnula visokom obrazovanju.

Dobra saradnja Ekonomskog fakulteta sa partnerskim univerzitetima se nastavlja i kroz realizaciju dolaznih mobilnosti gostujućih predavača. Od početka ljetnjeg semestra naš fakultet posjetilo je 6 profesora - profesorice Ana Batlles de la Fuente i Maria Lopez Serano sa Univerziteta u Almeriji, Edmira Cakani sa Kanadskog instituta za tehnologiju u Tirani, profesor András Rideg sa Univerziteta u Pečuju, profesorica Alina Klonowska sa Poljoprivrednog univerziteta u Krakovu i profesor Faudot Adien sa Univerziteta u Grenoblu.

U toku ove nedelje na našem fakultetu gostuju profesor Grzegorz Sobiecki sa Varšavske škole ekonomije i profesor Đorđe Živković sa Univerziteta u Lihtenštajnu. Oba gostujuća profesora održala su nastavu studentima akademskih studije, a profesor Živković je ujedno bio gost aprilskog izdanja Ekonomskog seminara na kojem je imao priliku da prezentira svoj univerzitet i istraživanja na kojima radi iz oblasti Strategijskom menadžmenta. U opuštenoj atmosferi nakon održane prezentacije akademsko osoblje Ekonomskog fakulteta je razgovaralo o svojim iskustvima međunarodne razmjene, a gostujući profesori su im dali više informacija o akademskom životu u Lihtenštajnu i Poljskoj.

Za više informacija o ovim univerzitetima posjetite njihove sajtove i naloge na društvenim mrežama: 

Varšava - https://www.sgh.waw.pl/en

Lihtenštajn - https://studium.uni.li/start/

Facebook:

Varšava - https://www.facebook.com/SGHwarsaw/

Lihtenštajn - https://www.facebook.com/uni.li

LinkedIn:

Varšava - https://www.linkedin.com/school/sgh-warsaw-school-of-economics/

Lihtenštajn - https://www.linkedin.com/school/universit-t-liechtenstein/

Instagram:

Varšava - https://www.instagram.com/sghwarsaw/

Lihtenštajn - https://www.instagram.com/uni_li/

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.