Delegacija MMF-a posjetila Ekonomski fakultet




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Nikola Milović sastao se sa šefom misije MMF-a u Crnoj Gori gospodinom Martinom Petrijem i njegovim saradnicima.

Dekan Milović ocijenio je kao veoma značajnu činjenicu da delegacija MMF-a tokom zvaničnih misija u Crnoj Gori, uvijek izdvoji vrijeme da posjeti najznačajniju obrazovnu instituciju za edukaciju ekonomista u državi.

Takođe, Dekan je podsjetio na uspješno održano predavanje na Ekonomskom fakultetu septembra prošle godine kada je izvršni
direktor MMF-a Anthony de Lannoy velikom broju studenata približio značaj i ulogu koju ima MMF u globalnom društvu.

Šef misije MMF-a gospodin Petri zahvalio se na gostoprimstvu, i izrazio zadovoljstvo što je ponovo gost Ekonomskog fakulteta. Ocijenio je da obrazovne institucije imaju ključnu ulogu u kreiranju adekvatne kadrovske podrške u procesu izgradnje savremenog ekonomskog i privrednog ambijenta države.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o stanju crnogorske ekonomije, rezultatima ostvarenim u prethodnoj i planovima i projekcijama za tekuću godinu.

Pored dekana Milovića sastanku su ispred Ekonomskog fakulteta UCG prisustvovali prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović, prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Saša Popović, prodekan za naučno-istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom prof. dr Mijat Jocović, rukovodilac akademskih studija docent dr Zdenka Dragašević i prof. dr Gordana Đurović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.