Prof. dr Nikola Milović dekan Ekonomskog fakulteta otvorio XII Kongres računovođa i revizora Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kongres računovođa i revizora Crne Gore na temu „Računovodstvo i revizija kao faktor unapređenja uspješnosti poslovanja“ počeo je danas u hotelu "Tara" u Bečićima. Organizator je Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore.  

Nakon otvaranja Kongresa od strane predsjednika Upravnog odbora ISCG docent dr Vinka Nikića, ispred Ekonomskog fakulteta gostima je dobrodošlicu  poželio Dekan prof. dr Nikola Milović. 

Na samom početku dekan Milović  istakao je  dugogodišnju saradnju Ekonomskog fakulteta i Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, kao i zadovoljstvo brojnim sprovedenim aktivnostima, koje su u značajnoj mjeri unaprijedile računovodstvenu profesiju u Crnoj Gori. 

„Svjesni smo da savremene tendencije razvoja od profesionalnih računovodja i revizora očekuju nova znanja, vizije i ideje zasnovane na računovodstvenom znanju u službi adekvatnog informisanja i zaštite javnog interesa menadžmenta i preduzeća, kako bi se na pravi način odgovorilo izazovima modernog poslovanja kompanija. 

U skladu sa navedenim, ponosan sam što kao dekan Ekonomskog fakulteta mogu da pomenem da kroz uspješnu saradnju sa različitim privatnim kompanijama koje je naš fakultet ostvario, nudimo mogućnost našim studentima da na praktičnom primjeru, mogu dobiti iskustvo kako poslovati uspješno vodeći se računovodstvenim načelima." naveo je dekan. 

Na kraju dekan Milović je istakao da će i u budućem periodu Ekonomski fakultet raditi na unaprijeđenju kvaliteta nastave kroz bližu saradnju  sa brojnim institucijama i organizacijama, čime će doprinositi da mladi ljudi steknu širi dijapazon znanja i prakse i nakon studija lakše ostvare profesionalni radni angažman.

Na Kongresu su govorili i direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša, predstavnica Svjetske banke Kalina Sukarova, Ministarstva finansija, Centralne banke Crne Gore i Privredne komore Crne Gore.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.