Međunarodna konferencija Filološkog fakulteta (ICFP6)




Međunarodna konferencija Filološkog fakulteta (<span class="CyrLatIgnore">ICFP6</span>)

Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore poziva vas na VI Međunarodnu konferenciju filoloških studija  (ICFP6) pod nazivom "Jezički, prevodilački i književni horizonti u 21. vijeku" koja će se održati od 27. do 28. septembra 2024. godine u Hotelu „Princess“ u Baru. 

Nakon duže pauze, Filološki fakultet UCG nastavlja tradiciju međunarodnih konferencija Instituta za strane jezike koji je pripojen Filološkom fakultetu osnovanom 2015. godine.

Radove možete priložiti u okviru sljedećih širih istraživačkih oblasti:

  1. Lingvistika
  2. Istraživanja u oblasti pismenog i usmenog prevođenja
  3. Istraživanja u oblasti književnosti i kulture
  4. Jezik struke
  5. Nastava maternjeg i stranih jezika

Plenarni govornici biće profesori Bas Aarts (University College London) i Vojko Gorjanc (Univerzitet u Ljubljani, Institut za savremenu istoriju u Ljubljani).

Radni jezici: crnogorski/srpski/bosanski/hrvatski, engleski, njemački, francuski, italijanski i ruski

Za zainteresovane učesnike biće organizovana ekskurzija 29. septembra 2024.

Prijave za učešće možete poslati do 30. aprila 2024. godine putem sledećeg LINKA.

Informacije o prihvatanju radova biće poslate do 15. maja 2024.

Kotizaciju za učešće na konferenciji u iznosu od 100 eura potrebno je uplatiti na račun Univerziteta Crne Gore nakon obavještenja o prihvatanju rada. Instrukcije za plaćanje biće poslate autorima sa obavještenjem o prihvatanju rada.

Sobu u Hotelu „Princess“ možete rezervisati po cijenu od 95 eura u jednokrevetnoj sobi i 68 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi (pun pansion) na dan. Kontakt za rezervacije: reservations@hotelprincess.me (molimo vas da u mailovima Hotelu pod “Subject” navedete naziv Konferencije).

Više informacija o hotelu „Princess“ možete pogledati ovdje:

https://vimeo.com/422785220 - leisure + wellness

https://vimeo.com/827249092 – conference/events

Radovi sa Konferencije koji prođu recenzije (double-blind peer review) biće objavljeni u jednom od sljedećih časopisa Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore:

  • Folia Linguistica et Litteraria (http://folia.ucg.ac.me/, Indexed in Web of Science – ESCI (Emerging Science Citation Index), SCOPUS, ERIH +, CEOOL, MLA,  ANVUR i CrossReff)
  • Logos & Littera: Journal of Interdisciplinary Approaches to Text(ll.ac.me) indexed in EBSCO, Linguist List; MLA Bibligraphy; MLA Directory of Periodicals; DOAJ; ProQuest’s LLBA; Erih Plus; CiteFactor; MIAR.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.