DRUGO MJESTO U BELGORODU




Na Belgorodskom državnom univerzitetu (BelGU), pri naučnoj školi „Kognitivno-semiološka lingvokulturologija“  kojom rukovodi prof. dr Nikolaj F. Alefirenko, krajem aprila 2017. godine održano je međunarodno takmičenje studenata, magistranata i doktoranada u oblasti rusistike i slavistike „Ruski jezik i etnokulturna dinamika“.

Na ovom takmičenju je učestvovala Anđela Radovanović, studentkinja magistarskih studija na smjerovima Nauka o jeziku i Nauka o književnosti  SP za ruski jezik i književnost Filološkog fakulteta i saradnica u nastavi. Učesnici su imali zadatak da konkursnoj komisiji predstave rezultate djelova svojih diplomskih i magistarskih radova ili doktorskih disertacija.

Anđela Radovanović je osvojila drugo mjesto u kategoriji magistranata u nominaciji „Etnokulturne korelacije i etnojezička semantika“, a predstavila je dio magistarskog rada Žanrovska klasifikacija i prevodna korespondencija folklornih frazeologizama (na građi odabranih djela A. S. Puškina i njihovih prevoda), koji na Filološkom fakultetu radi pod mentorstvom prof. dr Ane Pejanović.

Radovi nagrađenih učesnika će biti objavljeni u zborniku koji će izaći na jesen 2017. godine i biće indeksiran u Ruskom citatnom indeksu (РИНЦ).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.