Obilježen početak prve akreditovane ljetnje škole na engleskom jeziku: Preduzetništvo u turizmu baštine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prva akreditovana ljetnja škola na engleskom jeziku u Crnoj Gori, u okviru programa cjeloživotnog učenja, pod nazivom "Preduzetništvo u turizmu baštine" otpočela je sa realizacijom u ponedeljak, 17. oktobra 2022. godine, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore.

„Preduzetništvo u turizmu baštine“ je interdisciplinarni program iz oblasti održivog turizma, koji uključuje širu oblast turizma baziranog na valorizaciji specifičnih kulturno-istorijskih i prirodnih resursa, njegovu održivost, preduzetničke šanse i prednosti u smislu kreiranja novih radnih mjesta i turističkih doživljaja. 

Ova šestodnevna interdisciplinarna i internacionalna ljetnja škola, koja nudi 2 ECTS kredita, nastala je kao rezultat ERASMUS+ projekta „Podsticanje internacionalizacije na crnogorskim institucijama visokog obrazovanja kroz efikasno strateško planiranje (IESP)“.

Prva generacija polaznika okupila je preko 20 studenata i zaposlenih u sektoru turizma iz Crne Gore. Neki od vodećih motiva učesnika za učešće u ljetnjoj školi bili su unapređenje znanja i vještina iz oblasti preduzetništva u turizmu baštine kao i razmjena znanja i iskustava.

Ljetnju školu je zvanično otvorila dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Đurđica Perović, koja je učesnicima ljetnje škole predstavila detaljan plan i očekivane aktivnosti tokom šestodnevnog programa.

Prvog dana ljetnje škole kandidatima su se predstavili profesori sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, dekanica prof. dr Đurđica Perović i doc. dr Ilija Moric. Prva tematska oblast odnosila se na razvoj i trendove u turizmu baštine. Kroz ovu tematsku cjelinu obrađene su sljedeće oblasti: “Uvod u turizam baštine” i “Održivi razvoj turizma baštine”, sa primjerima iz turističke prakse.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.