Završna predavanja i prezentovanje projekata polaznika ljetne škole




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Petog dana ljetnje škole na engleskom jeziku pod nazivom "Preduzetništvo u turizmu baštine“, koja je akreditovana u okviru međunarodnog ERASMUS+ projekta IESP, održano je završno predavanje iz oblasti odgovornog i održivog preduzetništva u turizmu baštine, nakon čega su uslijedile pojedinačne prezentacije polaznika čime je otpočeo proces polaganja finalnog ispita.

 

Profesor Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, doc. dr Ilija Moric, predstavio je polaznicima škole zaključna razmatranja predavanja, radionica i terenske nastave ljetne škole, poslije čega su uslijedile aktivnosti na polaganju finalnog ispita. Kao jedan od elemenata ispita, svaki polaznik je bio obavezan da kroz desetominutnu prezentaciju prikaže originalnu ideju ponude turizma baštine, sa posebnim akcentom na itinerer, stepen inovativnosti, održivosti i odgovornosti u realizaciji projekta tj. ponude.

 

Opšti utisak je da su terenska nastava, predavanja i radionice ljetne škole podstaknuli polaznike da kreiranju vrlo inovativna rješenja i iskustva iz oblasti turizma baštine, počev od tura kulturnog turizma, preko jedrenja, ronjenja, održive mobilnosti, gastronomije, ruralnih iskustava do projekata virtuelne realnosti, na različitim lokacijama i sa diverzifikovanom ponudom aktivnosti, aktrakcija i događaja. Višečasovno prezentovanje originalnih projekata je obilježeno konstuktivnom razmjenom ideja i mišljenja u vezi sa trendovima, stanjem i perspektivom razvoja turizma baštine u Crnoj Gori i svijetu.

 

Završna diskusija i zaključci sa finalnog ispita predstavljaju posebnu i dodatu vrijednost škole, a generisanu podjednako od strane profesora i polaznika. Nesumnjivo je da je navedeno iskustvo učenja i razmjene znanja kroz finalni ispit neophodno dalje unaprijeđivati i razvijati kroz buduće ljetne škole preduzetništva.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.