Zajedničko predavanje u okviru saradnje Fakulteta za turizam i hotelijerstvo UCG sa Breda univerzitetom




Zajedničko predavanje u okviru saradnje Fakulteta za turizam i hotelijerstvo UCG sa Breda univerzitetom

Osoblje i studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore i odsjeka za turizam Breda univerziteta primijenjenih nauka, održali su 8. aprila prvo zajedničko predavanje u okviru Međunarodnog studijskog projekta koji će sprovoditi u maju ove godine.

U okviru Međunarodnog studijskog projekta, studenti druge godine osnovnih studija SP Nauke o turizmu Breda univerziteta i Wageningen univerziteta u Holandiji, boraviće u Boki kotorskoj i tokom tri sedmice, u saradnji sa studentima druge godine osnovih studija SP Turizam i hotelijerstvo, sprovoditi međunarodno terensko istraživanje na temu društvenog i ekološkog uticaja turizma na kvalitet života lokalnih rezidenata. U okviru uvodnog predavanja, organizovanog u hibridnoj formi, društveno-ekonomske kontekste u kojima se razvija turizam u Holandiji i Crnoj Gori, predstavili su Harald Buijtendijk i Jovana Janinović, a uspostavljene su i grupe i kanali komunikacije između studenata koji će u maju u Kotoru i Tivtu zajednički učestvovati u ovom projektu.

Breda univerzitet primijenjenih nauka jedna je od vodećih obrazovnih institucija u Holandiji i među 30 najbolje rangiranih svjetskih univerziteta u oblasti ugostiteljstva. Sljedeći zajednički sastanak, čiji će domaćin biti Fakultet za turizam i hotelijerstvo UCG, planiran je 3. maja kada se u Kotoru organizuje radionica za studente turizma Breda univerziteta primijenjenih nauka, Wageningen univerziteta i Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.