Međunarodna ljetnja škola o preduzetništvu u turizmu baštine na FTH UCG




Međunarodna ljetnja škola o preduzetništvu u turizmu baštine na FTH UCG

Fakultet za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore organizuje drugu po redu međunarodnu ljetnju školu „Preduzetništvo u turizmu baštine“ u periodu od 4. do 8. septembra 2023. Ljetnja škola, akreditovana u okviru Erasmus+ CBHE projekta „Jačanje internacionalizacije na univerzitetima u Crnoj Gori kroz efikasno strateško planiranje (IESP) koncipirana je da omogući studentima i mladim profesionalcima u kulturnom/turističkom sektoru sticanje savremenih znanja i vještina u oblasti kulturnog turizma, upravljanja kulturnom baštinom, održivog preduzetništva i inovacija u turizmu baštine.

U okviru petodnevne interdisciplinarne ljetnje škole koja se održava na engleskom jeziku, polaznici će u dinamičnom i interkulturalnom ambijentu imati priliku da se upoznaju sa savremenim izazovima preduzetništva, razvoja novih turističkih proizvoda i dizajniranja doživljaja u turizmu baštine. Pored teorijskog dijela, pogram obuhvata i terensku nastavu i istraživanje, u okviru kojih će polaznici obići neke od najznačajnih kulturnih atrakcija u Crnoj Gori, učestvovati u turističkim turama i analizirati primjere i tehnike održive turističke valorizacije kulturne baštine u Bokokotorskom zalivu.

Po završetku ljetnje škole, polaznicima će biti uručeni sertifikati sa 2 ECTS kredita. Detaljnije informacije mogu se pronaći u brošuri u prilogu, a prijave su moguće do 01.08.2023, putem LINKA ili maila na: kotorsummerschool@ucg.ac.me.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.