Uz aplikaciju inovirana praksa: Više od 250 studenata prošlo obuku




Uz aplikaciju inovirana praksa: Više od 250 studenata prošlo obuku

Fakultet za turizam i hotelijerstvo je tokom studijske 2022/23. godine inovirao koncept organizovanja praktične obuke uspostavljanjem aplikacije http://fthprakticnaobuka.ucg.ac.me/. Aplikacija je namijenjena studentima i kompanijama za registraciju, uspostavljanje inicijalnog kontakta, dostavljanje ugovora te razmjenu informacija i obavještenja.

Više od 250 studenata prve i druge godine je imalo priliku da obavi praksu kod više od 90 kompanija sa kojima Fakultet za turizam i hotelijerstvo ima potpisan sporazum o obavljanju praktične obuke. Dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, prof. dr Đurđica Perović, ističe da se radi o velikom broju partnera i nastavnoj bazi koja obuhvata MSP iz oblasti turizma i ugostiteljstva, velike hotele i rizorte, turističke organizacije, insititucije kulture, luke, marine i dr.

Važno je napomenuti da su Praktična obuka 1, 2 i 3 obavezni predmeti na osnovnim studijama Turizma i hotelijerstva i da je nastava sastavljena od teorijske obuke i pripreme u prvih pet sedmica nakon čega slijedi desetonedjeljna praktična obuka kod poslodavca.

Prodekan za nastavu, doc. dr Ilija Moric, objašnjava da je u toku ispitni rok tokom kojeg studenti polažu završni ispit i prilažu neophodne potvrde, dnevnike prakse i izvještaje o uspješno obavljenoj praksi. Osim studenata i kompanija, aplikacija http://fthprakticnaobuka.ucg.ac.me/ okuplja i alumniste Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, čime se omogućava uspostavljanje naučne i poslovne saradnje između studenata, kompanija, bivših studenata i Fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.