Prijave za Konkurs i radionice Balkan Short Film Network




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Poštovani,

Koristimo ovu priliku da vas obavijestimo o jednoj važnoj regionalnoj platformi, konkursu i radionicama za studente filmskih akademija iz regiona Zapadnog Balkana  pod nazivom Balkan Short Film Network.

Naime, Ispred NVO "Ja djelujem iz Ulcinja", organizatorom poznatog Seanema Film Festivala iz Ulcinja, studenti će biti u prilici da učestvuju i šalju svoje radove na predstojećim konkursima i radionicama, o čijim se rokovima i načinu prijavljivanja možete upoznati u nastavku ovog mejla. 

Projekat je podržan od strane Western Balkans Fund-a. Vodeći partner projekta je festival iz Srbije, Bašta Film Fest (Bajina Bašta), a ko-partneri projekta su naš festival Seanema Film Festival, te partner iz Makedonije, Dream Short Film Fest (Struga).

U okviru prve faze projekta, biće izabrano 5 prijava za kratki igrani film do 30 minuta. Učesnici će učestvovati na 3 radionice i to: Bašta Pitch na Bašta Festu, Fund Ready na Drim Short Film Festivalu i Festival Ready na Seanema Film Festivalu. Svaki projekat imaće 2 predstavnika – reditelja i producenta, ukupno 10 učesnika radionice.

Za prijavu je potrebno poslati na mejl prijava@bastafest.com:

  • Scenario za kratki igrani film do 30 minuta
  • Sinopsis (1 strana)
  • Rediteljsku eksplikaciju (do 2 strane)
  • Biografiju reditelja sa fotografijom (do 2 strane)
  • Biografiju producenta sa fotografijom (do 2 strane)

Prijave su otvorene do 20. maja 2022.

Više informacija o projektu:

Na prvoj radionici Bašta Pitchu u višednevnom radu sa mentorima učesnici će proći kroz pripremu za završni pič (prezentaciju) poslednjeg dana festivala kada će biti izabran pobjednik. Pobjednik dobija novčanu nagradu od 1000€ za početak rada na svom ostvarenju.

Na drugoj radionici Fund Ready učesnici će raditi sa mentorima iz Sjeverne Makedonije na razvijanju svojih strategija za fondove i prikupljanje novca.

Na trećoj radionici Festival Ready učesnici će raditi sa mentorima iz Crne Gore na razvijanju strategija za festivale i načina na koji će predstaviti svoje projekte nakon završene produkcije.

U oktobru će biti održana web konferencija na kojoj će se sumirati utisci i predstaviti projekti široj publici nakon završenog rada na radionicama.

Datumi održavanja prve radionice (datumi devetog Bašta Festa) : 30. jun – 3. jula 2022.

Datumi održavanja druge radionice (datumi šestog Drim Shorta): 06 – 09. avgust 2022.

Datumi održavanja treće radionice (datumi trećeg Seanema Film Festivala): 08-11. septembar 2022.

Veb konferencija: oktobar 2022.


Više informacija za zainteresovane učesnike:

Online sesija Q&A tokom koje će zainteresovani imati mogućnost da upoznaju predstavnike tri festivala, čuju više o samom konceptu projekta, kao i da postave sva pitanja ili nedoumice koje imaju povodom učešća u programu — biće održana u petak, 13.05. sa početkom u 12h. Prijave za Q&A se šalju popunjavanjem forme:

https://forms.gle/qwYt12eUJijGaVnr6

Dodatno:

Rezultati učešća će biti objavljeni najkasnije do 05. juna 2022.

Kriterijumi za selekciju su:

  • Komisija od tri člana analiziraće aplikacije i selektovati projekte koji imaju najveći potencijal u odnosu na budući uspjeh i produkciju.
  • Komisija će takođe provjeriti administrativne kriterijume – da li projekat dolazi iz zemalja mreže (MNE, MKD, SRB), da li je u pitanju kratki igrani film do 30 minuta.
  • Biće uzeti u obzir umjetnički i komercijalni kvaliteti projekta.

Projekat Balkan Short Film Network je podržan od strane Western Balkans Fonda i Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Western Balkans Fond grant šema za region je osnovana od strane Evropske unije, IPA – Instrument za pretpristupnu pomoć.

westernbalkansfund.org
wbfeuproject.org

Za pitanja ili nedoumice, možete se obratiti direktorici festivala, Driti Lolli

 

DEKANAT

FDU - Cetinje



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.