U Zetskom domu premijerno izvedena predstava "Stub soli" po tekstu Aleksandra Radunovića




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstava "Stub soli", u režiji poznatog bugarskog režisera Javora Gardeva, rađena po tekstu našeg kolege doc. mr Aleksandra Radunovića, premijerno je izvedena 12. februara na sceni Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

"Od prvog kontakta sa Javorom Gardevom, bilo mi je jasno da će proces rada na predstavi „Stub soli" biti neobično i nezaboravno iskustvo. Ako bih morao da odaberem jednu riječ koja bi opisala naš odnos tokom procesa rada na sređivanju teksta, bila bi to riječ razumijevanje. Vjerujem da je taj i takav odnos učinio da, skupa sa fenomenalnom ekipom glumaca, asistentom režije, dramaturgom, scenografom, kompozitorkom, kostimografkinjom i ostalim dragim i vrijednim  ljudima  koji su učestvovali u stvaranju ove predstave, dođemo do  još jednog bisera crnogorskog teatra, istakao je autor teksta Radunović.

Ono što bih posebno istakao je fantastični glumački ansambl koji su, kroz saradnju sa suptilnim, promišljenim i pametnim režiserom, na scenu donijeli nešto što se rijetko viđa u crnogorskim, ali i u regionalnim teatarskim produkcijama, ističe Radunović.

Uvjeren da je ovo do sada najbolja inscenacija nekog od mojih dramskih tekstova, siguran sam da će „Stub soli“ imati dug i plodan repertoarski i festivalski život", izjavio je autor teksta Aleksandar Radunović.

Važno je napomenuti i to da su u realizaciji ovog projekta uglavnom učestvovali bivši i sadašnji studenti FDU Cetinje što ukazuje na značaj i doprinos naše univerzitetske jedinice u kreiranju crnogorskog kulturnog proizvoda.

U predstavi glume Dejan Ivanić, Ana Vujošević, Jelica Vukčević, Vule Marković i Jelena Laban. Dramaturg je Rajko Radulović, scenograf Nikola Toromanov, kostimografkinja Lina Leković,  kompozitorka Nina Perović i asistent režije Damjan Pejanović.

Ovo je četvrti dramski tekst kolege Radunovića koji je postavljen u najvažnijim crnogorskim teatarskim kućama  i u regionu, što ga svrstava u red najizvođenijih savremenih crnogorskih dramskih pisaca.

Fotografije Duška Miljanića napravljene tokom predstave možete naći na LINKU

Čestitamo kolegi Radunoviću!

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.