Premijera predstave „Serdarski triton“, doc. mr Jovane Bojović 4. marta u Kic „Budo Tomović“




Premijera predstave „Serdarski triton“, doc. mr Jovane Bojović 4. marta u Kic „Budo Tomović“

Premijera predstave “Serdarski triton” koja je nastala u koprodukciji KIC-a “Budo Tomović” i Kraljevskog pozorišta Zetski dom biće organizovana u ponedjeljak, 4. marta, u sali DODEST, od 20 sati.

Predstava po tekstu i u režiji doc. mr Jovane Bojović nastaje kao umjetnički doktorski projekat preispituje odnos savremenih umjetnika i kapitalističkog društvenog poretka koji u velikoj mjeri uslovljava njihov razvoj i stvaralaštvo.

Prateći sukobe jednog bračnog para i sunovrat njihovog odnosa, ovaj komad postavlja pitanje kompromisa u umjetnosti, ali i kompromisa koje smo prinuđeni da pravimo u svakodnevnom životu.

U predstavi igraju: Jovan Dabović, Sanja Vujisić, Đorđije Tatić, Marta Pićurić, scenografiju
potpisuje Tijana Todorović, a kostimografiju Tijana Todorović i Jovana Bojović.

Jovana Bojović rođena je 1989. godine u Podgorici. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, a master akademske studije dramaturgije završila na istom fakultetu u Beogradu.

Autorka je više nagrađenih i realizovnaih dramskih tekstova (Otvoren kraj, Mirovna misija, Đevič kamen, Slobodno vrijeme ili tamno je svijetlo) i scenaristkinja televizijske serije Božićni ustanak, dugometražnog igranog filma Požari, kao i kratkog igranog filma Nadolaženje/Overcaming. Objavila je knjige poezije S glavom u torbi (prva nagrada na konkursu Ratkovićeve većeri poezije za mlade pjesnike), Magla: vidljive tačke, Novobran, Moj korak je lak, to će me koštati.

Njene drame i poezija prevođeni su na engleski, italijanski, norveški, poljski i grčki jezik.

Docentkinja je na predmetu Filmski i televizijski scenario i prodekanka za nastavu na Fakultetu dramskih umjetnosti - Cetinje. 

DEKANAT

FDU - Cetinje



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.