Raspisan konkurs za upis na doktorske studije




Raspisan konkurs za upis na doktorske studije

Prijava na konkurs za upis na doktorske studije na Pravnom fakultetu UCG za studijsku 2023/2024. godinu, podnosiće se 31. oktobra i 01. novembra 2023. godine, do 14h (Prostorija Studentske službe za master i doktorske studije)

NAZIV

STUDIJSKOG PROGRAMA/SMJER

BROJ STUDENATA ZA UPIS NA DOKTORSKE STUDIJE

 

PRAVNE NAUKE/ GRAĐANSKO PRAVO

2

PRAVNE NAUKE/ KRIVIČNO PRAVO

2

 

Kandidati uz svojeručno potpisan formular za Prijavu za upis na doktorske studije Univerziteta Crne Gore (dobija se prilokom dostavljanja ostale dokumentacije) podnose i:

  • ovjerenu kopiju diplome o stečenom akademskom nazivu magistra pravnih nauka, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita, iz oblasti pravnih nauka
  • uvjerenje o položenim ispitima na magistarskom/master studijskom programu pravnih nauka,
  • izvod iz matične knjige rođenih i
  • dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika na nivou B2.

Postupak rangiranja realizuje Komisija za doktorske studije Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore

Pravo prijave imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz oblasti pravnih nauka/ odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita iz oblasti pravnih nauka.

Postupak rangiranja sprovodi Komisija za doktorske studije Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Upis primljenih kandidata će se obaviti do 03. novembra 2023. godine, dok će nastava na doktorskim studijama početi  6. novembra 2023. godine.

Visina školarine na doktorskim studijama, za studente upisane studijske 2023/2024. godine je utvrđena Odlukom Upravnog odbora, , broj 02–4369/20, od 26. 10. 2023. godine, i iznosi 750 eura po semestru.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.