Održan sastanak akademskog tima projekta CLEUIM




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pravnom fakultetu danas je održan sastanak akademskog tima katedre iz prava unutrašnjeg tržišta EU, koja se sprovodi pod pokriljem projekta CLEUIM - Jean Monnet Chair in Law of the EU Internal Market https://cleuim.ucg.ac.me/.

Sastanku su prisustvovali svi članovi akademskog tima, vodeći predavač na katedri prof. dr Vladimir Savković, kao i ostali predavači prof. dr Maja Kostić-Mandić, prof. dr Dražen Cerović, prof. dr Aneta Spaić, Doc. dr Nikola Dožić i mr Nikolina Tomović.

Na sastanku je bilo riječi o nastavnim aktivnostima koje slijede na predmetima u ljetnjem semestru, i to Pravu unutrašnjeg tržišta EU i Pravu konkurencije EU, u okviru poslovno-pravnog smjera dvogodišnjih master studija.

Osim toga, planirane su i obuke u Centru za rad i obuku sudija i tužilaca, koje će sprovoditi predavači na katedri. Članovi tima su podijelili očekivanja o budućem učinku projekta, ali i razvili plan daljeg djelovanja na planu podizanja svijesti o značaju edukacije mladih pravnika o pitanjima evropskog prava, kroz podsticanje studenata za veći odabir master radova iz oblasti prava unutrašnjeg tržišta.

Projekat CLEUIM je podržan u okviru Jean Monnet Programa, pod okriljem programa Erasmus+ Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu (EACEA) i trajaće tri godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.