Poziv za međunarodnu naučnu konferenciju Drugog Podgorica Pre-Moot susreta




Dragi studenti, poštovani profesori i prijatelji iz privredne zajednice,

Pozivamo vas da se pridružite međunarodnoj naučnoj konferenciji koja će biti održana na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, 15. februara 2024. godine, s početkom u 10 sati.

Konferencija pod nazivom "International Contracts and Dispute Resolution in a New Era: Navigating the Good, Bad, and Unknown of Technology and Artificial Intelligence" održava se u okviru Drugog Podgorica Pre-Moot susreta, koji Pravni fakultet ove godine organizuje u saradnji sa CLDP organizacijom (Commercial Law Department Programme of the U.S. Department of Commerce) i Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), a uz podršku brojnih partnera i sponzora.

Program konferencije će se održati na engleskom jeziku i uključiće istaknute stručnjake iz oblasti međunarodnog privatnog i arbitražnog prava, a fokus će biti na tehnološkim izazovima u pregovaranju i implementaciji ugovora, ulozi vještačke inteligencije u rješavanju arbitražnih postupaka, kao i budućnosti rješavanja sporova između investitora i države.

Prisustvo na konferenciji je potrebno potvrditi putem e-pošte na adresu: vismoot.montenegro@gmail.com najkasnije do 13. februara.

Drugi regionalni Pre-Moot događaj i Konferencija se sprovode u okviru priprema studenata za svjetsko takmičenje iz oblasti privredne arbitraže, Willem C. Vis International Commercial Arbitration. Riječ je o takmičenju koje svake godine okuplja preko četiri stotine timova iz cijelog svijeta i koje se održava u Beču, a predstoje mu brojni pripremni susreti koji se organizuju u različitim gradovima svijeta, poput Rima, Minhena, Beograda, Istanbula, Praga i mnogih drugih.

Detalje sa Prvog Podgorica Pre-Moot susreta i Konferencije održane 2021. godine možete vidjeti ovdje: https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1263&objava_id=137314

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.