Predavanja o procesu edukacije pomoraca, o najznacajnijim izmjenama STCW konvencije i primjeni simulatora u edukaciji pomoraca




Predavanja o procesu edukacije pomoraca, o najznacajnijim izmjenama STCW konvencije i primjeni simulatora u edukaciji pomoraca

U okviru Tempus projekta „Modernizacija i harmonizacija pomorskog obrazovanja u Crnoj Gori i Albaniji“ bićemo u prilici da u toku novembra 2017. godine na Pomorskom fakultetu Kotor ugostimo brojne gostujuće predavače sa visokoobrazovnih pomorskih institucija iz regiona i Evropskih zemalja, koje su partneri na pomenutom projektu.  

Cilj organizacije mobilnosti nastavnog osoblja podrazumijeva unaprijeđenje nastavnog procesa i prenos iskustava istaknutih predavača sa najmerom da proces studiranja na novim akreditovanih studijskim programima na Fakultetu bude usklađen sa zahtjevnim međunarodnim pravilima i propisima.

Prva u nizu prezentacija održaće se dana 17.11.2017. godine u Amfiteatru Pomorskog fakulteta Kotor i tom prilikom će se našim studentima predstaviti prof. dr Elen Twrdy, dekanica Fakulteta za pomorstvo i promet iz Portoroža, Slovenija. Ona će svojom prezentacijom na temu „Edukacija pomoraca u Sloveniji“ ukazati na specifičnosti procesa obrazovanja pomoraca u zemljama Evropske Unije, te pružiti priliku studentima da prodiskutuju na temu sličnosti i razlika sa sistemom obrazovanja pomoraca u Crnoj Gori.

Pored profesorice Twrdy, tog dana će kolege sa Pomorskog Univerziteta Konstanca iz Rumunije našim studentima ukazati na najznačajnije aspekte teoretskog i praktičnog obrazovanja koje će biti uspješno implementirane i na našem Fakultetu. Prof. dr Cristi Stanca predstaviće se studentima prezentacijom na temu „Najnovije izmjene i dopune STCW konvencije iz Manile 2010“ gdje će ukazati na značaj realizacije stručne prakse za buduće pomorce. Nakon toga, prof. dr Liviu Stan prezentovaće prednosti i mogućnosti praktične obuke studenata na simulatorima, posebno ističući značaj uvođenja praktičnih vježbi na brodomašinskom simulatoru.

Nakon održanih prezentacija biće otvorena panel diskusija na kojoj će stidenti imati prilike javno iznijeti lični stav i mišljenje na neku od pomenutih tema. Takođe, prezentacije će biti održane na engleskom jeziku što će studentima omogućiti da demonstriraju svoje lingvističke vještine.

Pozivamo sve zainteresovane studente da svojim prisustvom uveličaju ovaj izuzetno važan događaj i podrže inovativne ideje Uprave fakulteta za unaprijeđenjem i osavremenjivanjem nastavnog procesa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.