Podržan projekat namijenjen osposobljavanju mladih iz sjevernih opština Crne Gore za tržište rada




Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor boravili su u Nikšiću, na Filozofskom fakultetu, u okviru projekta  Centra  za monitoring i istraživanje (CeMI), pod nazivom ,,Osposobljavanje mladih iz sjevernih opština Crne Gore za tržište rada", koji je podržan od strane Ministarstva sporta.

Cilj ovog projekta je da doprinese poboljšanju socioekonomske situacije mladih u sjevernim opštinama (Pljevlja, Nikšić, Žabljak, Plužine), stvarajući mogućnost za smanjenje nezaposlenosti kod  mladih ljudi, promovišući pristup aktivnog traženja posla i samozapošljavanja i jačanja njihovih sposobnosti kroz pripremu za tržište rada.

CeMI je sproveo anketu na koju je odgovore dalo preko 1000 učenika trećeg razreda srednjih škola iz pomenutih gradova. Na osnovu analize njihovih planova i želja, najveći broj se odlučio za upis fakulteta nakon srednje škole. Za tu grupu studenata CeMI  organizuje info dane.

Prvi Info dan je  održan u Nikšiću 24. novembra 2017. godine od 11:00 do 15:00 sati u holu Filozofskog fakulteta na kojem su predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor prezentirali ovu visokoobrazovnu ustanovu, porazgovarali  sa zainteresovanim srednjoškolcima i podijelili promotivni materijal.

Ivan Mraković, laborant za oblast Nautika na Fakultetu i studenti Dimitrije Čvorović i Nikola Ćetković su nakon uspješne prezentacije izrazili svoje zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i svojim učešćem u njemu, u nadi da će ovakvih susreta biti još više, sve u cilju adekvatne informisanosti mladih ljudi o budućim zanimanjima i mogućnostima njihovog uspjeha na tržištu rada.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.