Posjeta predstavnika Adriatic 42 Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nakon što je kompanija Adriatic 42 i zvanično otpočela sa radom na remontovanju velikih plovila na mjestu nekadašnjeg Brodogradilišta u Bijeloj, danas su u posjeti Pomorskom fakultetu Kotor bili gospodin Guillaume Roche, izvršni direktor Kompanije, i gospodin Milan Bošković, zadužen za odnose kompanije Adriatic 42. S obzirom da su predstavnici novog menadžmenta Kompanije u prvoj posjeti Fakultetu, najprije su obišli prostorije Fakulteta, prilikom čega su imali priliku da se upoznaju sa nastavnim i istraživačkim resursima ove visokoškolske institucije. Na zajedničkom sastanku kojemu su prisustvovali predstavnici menadžmenta Fakulteta, dekan, prof. dr Špiro Ivošević, ukratko je prezentovao istorijat, studijske programe i aktivnosti Fakulteta, kao i mogućnosti i potencijale buduće saradnje. Gospodin Roche je, uz zahvalnost za poziv i gostoprimstvo, iskazao i ličnu želju i namjeru za razvijanje saradnje sa Fakultetom, kao za ukupno povezivanje sa lokalnom zajednicom. Bilo je govora o različitim modalitetima saradnje u tom pogledu, od korišćenja naučnih i stručnih potencijala Fakulteta i resursa brodogradilišta za praktičnu nastavu, do zajedničkih projekata, novih modula u okviru studijskih programa prilagođenim jahting industriji, kao i specijalizovanih kurseva za posadu koji bi se našli u ponudi Adriatic 42, a za koje bi bio zadužen Pomorski fakultet Kotor.

Od mnogobrojnih mogućnosti buduće saradnje, prvi naredni korak biće Dan karijere koji će se zajednički organizovati na Pomorskom fakultetu Kotor početkom juna mjeseca ove godine. Tom prilikom, potpisaće se i zvaničan Ugovor o saradnji koji će biti temelj svih budućih oblika saradnje, a koji će se eventualno regulisati posebnim aneksima.

Osim predstavnika kompanije Adriatic 42 i dekana Ivoševića, sastanku su prisustvovale i prodekanice  Fakulteta, prof. dr Milena Dževerdanovič Pejović i prof. dr Tatijana Dlabač, prof. dr Senka Šekularac Ivošević i doc. dr Zorica Đurović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.