Počela druga međunarodna ljetnja škola na Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Drugi po redu program cjeloživotnog učenja (ljetnja škola) na engleskom jeziku pod nazivom "Održivi razvoj jahting i kruzing industrija", počeo je u ponedjeljak, 3. jula 2023. godine. Riječ je o akreditovanoj interdisciplinarnoj ljetnjoj školi koja obezbjeđuje studentima 2 ECTS kredita. Prva ljetnja škola je održana prošle godine kroz Erasmus+ projekat „Jačanje internacionalizacije na crnogorskim institucijama visokog obrazovanja kroz efikasno strateško planiranje (IESP)“.

Ovogodišnja generacija polaznika je obuhvatila studentkinje iz Rumunije, Italije i Crne Gore, kao i zaposlene u sektoru pomorstva i turizma iz Crne Gore. Neki od motiva za prijavu za ljetnju školu bili su unaprijeđenje ličnih znanja i vještina u oblasti upravljanja i održivog razvoja jahting i kruzing industrije, ali i povezivanje sa kolegama iz susjednih i EU zemalja, djeljenje znanja i iskustava, upoznavanje novih ljudi i uživanje u čarima Crne Gore i Boke Kotorske.

U narednim danima polaznike očekuje vrlo interesantan program: posjete marini Poronovi i Luci Kotor, kao i praktična nastava na Pomorskom fakultetu Kotor i Institutu za biologiju mora. Program se završava u subotu, 8. jula 2023. godine.

Podršku za realizaciju ljetnje škole ove godine su obezbijedili Luka Kotor AD, Portonovi marina i Turistička organizacija opštine Kotor kojima ovim putem zahvaljujemo na saradnji.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.