Potpisan Sporazum o naučno-istraživačkoj i poslovno-tehničkoj saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U ponedeljak, 4. septembra 2023. godine Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu potpisali su Sporazum o naučno-istraživačkoj i poslovno-tehničkoj saradnji.

Sporazum su potpisali dekan PFK-a prof. dr Špiro Ivošević i dekan FTN-a prof. dr Srđan Kolaković. Kroz zajednički rad na naučno-istraživačkim projektima, razvoj proizvoda i proizvodnih programa, organizaciju stručnih i naučnih skupova, mobilnost studenata na svim nivoima studija stvaraju se mogućnosti za razmenu znanja, iskustava i inovacija.

Naši studenti će imati priliku da prošire svoje horizonte i razvijaju veštine koje će im koristiti u budućim profesionalnim karijerama. Osim toga, razmena naučnih resursa i ekspertize doprineće istraživačkom radu naših fakulteta i pomoći nam da ostvarimo konkretne rezultate u raznim oblastima.

Očekujemo da će ova saradnja doneti brojne inovacije i mogućnosti za zajednicu, kao i da će doprineti jačanju naših institucija kao lidera u oblasti tehničkih i pomorskih nauka.

Povezane objave:

http://ftn.uns.ac.rs/n978875655/potpisan-sporazum-o-naucno-istrazivackoj-i-poslovno-tehnickoj-saradnji-sa-pomorskim-fakultetom-kotor 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.